Jävlar

Det som jag inte trodde skulle hända har hänt. Jag som alltid gått omkring och sagt saker som ”skrivkramp är en myt”. Eller: ”kockar får aldrig kockkramp”.

Men nu sitter jag här. Och får inte ur mig en enda liten ynka rad. Jag öppnar inte ens dokumentet, för jag vill inte sitta och stirra som en katatonisk idiot. I stället Facebookar jag. Kollar mitt mejl. Läser de här bloggarna. Tar en folköl. I skrivande stund ser jag på Villareal-Arsenal i Champions League.

Det handlar inte om att jag plötsligt fått uruselt självförtroende. Tvärtom: jag gillar verkligen min idé. Jag har fått grönt ljus att fortsätta av förlaget. Jag vet att det kan bli en rolig, spännande och läsvärd bok.

Jag blir bara helt jävla flintskallig av tanken på det massiva berg av arbete som ligger framför mig. Allt petande, alla transportsträckor av text som inte är det minsta rolig att skriva.

Hemingways isbergsliknelse har aldrig känts lika relevant.

Nej, nu har jag missat första halvtimmen av ”House”. Jävlar.

/Kalle

4 reaktioner på ”Jävlar

  1. Pingback: Fem sätt att bota skrivkramp « Debutantbloggen

  2. Det var inte uppmuntrande att få denna rapport från din position bortom utgivningsdatum. Starkt av dig att skriva om det.
    Ska skriva mer om skrivkramp snart, men så här långt vill jag bara säga åt dig att inte vara besviken på dig själv. Alla har svackor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s