Ditch the boob-tube, man!

Kalle och Augustin!

Man, här kommer mina förslag för när vi som skriver inte riktigt får ihop det:

1. Ditch the boob-tube, dude. Alltså släng dumburken. Kärleksförhållandet blir rikare av att ni tillbringar tid tillsammans.

2. Bråka med din käraste – kärlek börjar alltid med bråk. Släng ut den du älskar. Be om ursäkt. Kiss and make up, man. Ett bra sätt att få fart på kärleken.

3. Introducera lite leksaker i ert förhållande. Prova nya ställningar. Prova utomhus, i köket, på tåget, på lunchen. Varför inte på skrivbordet på jobbet?

4. Dra iväg på en långhelg tillsammans. Boka ett dubbelrum. När folk tittar snett på er, säg att ni är gifta.

5. Flörta med andra. Ett utomordentligt sätt att testa om ert förhållande är på riktigt.

I know, I know, I know what you’re all saying.  Frato, your inlägg are always so screwed up, you don’t know how to blogga, man, you’re so freakin’ dropped-behind-the-wagon, man, you couldn’t even find the snabel-a key on a PC. But… jag menar på riktigt: alltså, om läsaren ska ha kul krävs det att vi också har det. Och om vi ska få någonting skrivet gäller det att gilla det vi håller på med. Annars kan vi lägga ner eller ta jobb på Systembolaget eller börja en ny karriär som Carl Bildt-imitatörer.

Själv måste jag fullständigt kära ner mig i ett manus om jag ska hålla på med det i åratal, vilket krävs av en bok. Därför menar jag att det kan hjälpa att 1. sälja tv:n för att få mer tid med att skriva. Varje gång du skulle ha kollat på ett program, lägg den tiden på manuset.  2. Släng ut manuset, om det inte behagar. Börjar sedan om, om du och manuset vill. 3. Prova med nya narrativa grepp eller språklekar, prova att skriva på ett oanständigt vis som du aldrig vågat (men alltid har velat). 4. Dra iväg på en långhelg tillsammans. Du och manuset. Musiker bokar ofta stolen bredvid till sina instrument, var inte rädd för att sätta sådant värde på ditt skrivande. 5. Jo, om förhållandet dig och boken emellan inte vill sig, finns det väl andra. Jag har nyligen haft erfarenhet av detta!

PS:  ‘Boob’ betyder inte bara det ni tänker på, utan även dumbom; ‘tube’ syftar på tv:ns katodstrålningstub.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s