Marika King: Två månader senare

Det var bara två månader sedan, men det känns som en hel evighet. För två månader sedan fanns inte min bok förutom som manus i några datorer och på pressarna i tryckeriet. Jag hade varken haft releasefest, fått recensioner eller kommentarer från folk som har läst den.

Nu står den här. På min bokhylla. Och jag tänker: är det där verkligen min bok? Är det inte någon annan som skrivit den? Och bläddrar jag i den så känns den faktiskt lite främmande, trots att jag känner igen vartenda ord på varenda sida.

Så ja, Kevin. Jag tror att boken har lämnat mig. Och det känns faktiskt lite skönt. För även om jag fortfarande förstås blir extatisk när jag får mejl från folk som har läst den, eller ser någon blogg som har skrivit om den, så börjar jag närma mig den nu. Min andra bok.

Det är ju skrivandet som är det roliga. Uppmärksamheten och allt det andra är en härlig men samtidigt jobbig fas som det är kul att uppgå i ett tag. Men det är här jag vill vara, i de nya scenerna, med de nya karaktärerna, som växer fram så sakteliga.

De som kan sådant här säger att det underlättar att ha börjat på tvåan innan ettan kommer ut. Jag tror att det stämmer. Det är svårt ändå. Och det är bara idag, efter ungefär två veckor, som rädslan släppte taget och glädjen kikade fram. Innan dess hade jag mest ångest. Men skrev ändå (annars får man ju ännu mer ångest:)

Kalle, nyfiken på hur det går för dig. Och Kevin, kommatecknens fas tar slut! Och när den gör det kommer du att sakna den…

Till sist, Augustin. Jag kan inte uttrycka hur tråkigt det är att inte få vara med om din stora dag. Det kommer att bli fantastiskt. Du är fantastisk. Lycka till.

/Marika

2 reaktioner på ”Marika King: Två månader senare

 1. Hej Marika!
  Jag hoppas verkligen att du mår bra! Det här är väl inget bra sätt att nå dig, men bättre än inget..

  Jag älskade verkligen din bok! Det var liksom ”min” Marika fast äldre, men med lite samma tankar och mysiga sätt mot vänner och familj.. Och återkomsten på juldagen till Grand i Ludvika var verkligen klockrent beskriven!! Kände igen mig direkt! Även om Lisa inte är Marika så kunde jag inte låta bli att se dig framför mig hela tiden när jag läste, och det gick bara inte att slita sig! Hur bra som helst! Nu väntar jag spänt på uppföljaren..

  Har själv varit en vända in i väggen och det är ju inget man önskar någon, allra minst sina vänner.. Hoppas att vi lär oss något på kuppen och blir klokare människor ;-).

  Vore jättekul att höras någon gång. Skulle bli otroligt glad om du ville maila några rader så lovar jag att svara och skriva lite mer om hur jag har det.

  Stor kram på dig!
  från din högstadie-bästis Barbro

  ps. Lycka till med nya boken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s