Augustin: Fem sätt att plåga sig själv….

…som nyutkommen författare.

Foto: Augustin Erba

#1. Om du får goda recensioner bör de ses som krav (på uppföljaren). Minns gärna att majoriteten författare aldrig publicerar fler än en bok.

#2. Om någon recensent har invändningar mot en detalj i boken bör det ses som ett underkännande inte bara av din bok utan av ditt författarskap.

#3. Om du får goda recensioner – bekymra dig över hur många böcker som hittar en läsare. (Trovärdiga försäljningssiffror får du först när bokhandlarna skickar dina osålda exemplar i retur – och det kan ta tid. Du kan därför gott oroa dig även om du ligger på topplistor, eftersom de ibland bygger på antalet av bokhandlarna beställda exemplar och inte på antalet exemplar som nått hela vägen fram till en läsare. Du kommer inte veta exakt hur många böcker som fått läsare förrän förlaget erbjuder dig att återköpa de sista exemplaren. Säger du nej körs de i papperstuggen för att återvinnas till, säg, Ingemarssons senaste pocket i ny upplaga.)

#4. Om du får dåliga recensioner kan du förstås också bekymra dig över att boken inte når sina läsare enligt #3. (Alternativet är att göra en Ingemarsson och skriva en bok om hur obegripligt det är att din eminenta litteratur inte får uppskattning i kulturkretsar.)

#5. Surfa runt på svenska bibliotekssajter. Leta upp din bok. Se efter om den är utlånad. Om den är det – vänta några minuter. Kolla igen.

Hoppas ni haft en skön sommar/Augustin

En reaktion på ”Augustin: Fem sätt att plåga sig själv….

  1. Hah hah haaa! Lycka till nu med alla punkter!

    Eller som svärmor säger: inget gott som inte har något ont med sig.

    Kram
    //Simona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s