Men hur många sidor är den på?

Flera har de senaste dagarna frågat hur många sidor min bok är på. ”Ja men hur ska jag veta det? Jag har väl inte läst den!” har jag velat svara. Eller rättare sagt: Jag har inte kollat så noga. Strax under tvåhundra, kanske? Såsom manuset? Handskrivet var berättelsen på ungefär hundra sidor, men slutsiffran?

Folk vill veta vad den handlar om och om den går att köpa. Ja, på nätet har jag sett att den har släppts, men inte att den finns i boklådorna än. Men å andra hand har jag inte kollat. Inte sedan förra veckan. Då fanns den inte på hyllan, men däremot hade Bokiabutiken nära mitt jobb två exemplar av Ensamhetens broar. Några veckor innan hade det funnits tre. (Det finns alltså livslevande människor därute som köper böcker!)

Augustin, har du läst din bok? Jag har ställt frågan till andra författare: Nej, brukar de svara. Och nu tror jag att jag förstår. Vi är nog rädda för att hitta korrfel, eller saker som vi skulle vilja skriva om. Det är jag. Jag har bläddrat lite i den, men det känns fortfarande absurt att min text ska stå därinne. Att helt okända människor ska köpa eller låna den – och dessa ord ska stå där. Och inte bara i skrivblocket eller datorn eller högen med korrektur-manus på hyllan under radion i köket.

Hur många sidor är den på? Strax under tvåhundra, tror jag. Men den är på två språk. Räknas det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s