Debutantbloggen Revisited

För två år sedan lånade ett par kompisar ut den gamla BBC-serien En förlorad värld (Brideshead Revisited, baserad på Evelyn Waughs bok) till oss. Sedan dess har inte min hustru och jag kollat på några andra filmer; ändå har vi precis kommit halvvägs igenom serien.

Det har hänt en del under tiden: jag skrev färdigt ett manus, skickade ut det i fyra exemplar, blev efter några månader antagen, och satte sedan igång med omskrivningar. Samtidigt drog Augustin, Kalle och jag igång Debutantbloggen. Jag trodde aldrig att jag skulle börja blogga – när min lillebror flyttade till Argentina startade han en blogg för att slippa skriva brev, vilket jag upplevde som lite fräckt. När vi pratades hänvisade han hela tiden till allt vad han skrivit på bloggen. “Haven’t you read my latest post?” brukade han fråga. Men i början hade jag ingen större lust. Det kändes som att snoka i hans dagbok.

Men Debutantbloggen har varit en introduktionskurs för mig, och den verkar ha hjälpt andra, med. Vart jag än varit i år – Göteborg, Örebro, Lund, Malmö – har folk berättat att de läst bloggen. Och sedan har många av dem som jag träffat dykt upp på bloggen. Samt dussintals andra som jag fortfarande inte träffat. I början frågade jag Augustin, Vem är alla dessa som lämnar kommentarer, känner du dem? Nej, sa han, det är bara folk som har hittat bloggen på något sätt.

I början skrev jag för att förklara min ångest över den kommande debuten. Men allt eftersom fick jag även ångest över bloggen. Den skulle ju skötas. Det har varit ett oerhört nöje men även en del jobb. Tur att så många andra hjälpte till – en särskild tack till ni som vikarierade här under sommaren: Sofie Bager-Charleson, Anette Kindahl, Marika King. Ni tre hade kunnat driva bloggen själva (och Liz Wennberg, jag hoppas att du någon gång blir antagen!). Tack till alla andra som medverkade med inlägg och kommentarer, och till Kalle som vågade – och Augustin som gjorde et hästjobb med att lägga upp och pyssla om sajten.

Men nu är det slut. Eller nästan. Själv kommer jag inte att skriva flera inlägg här, förutom möjligtvis för att introducera 2010-års bloggare: Det är EN vårdebutant som har hört av sig, som vill ta över bloggen. Finns det verkligen ingen annan som vill hjälpa till? Ni kan vara två stycken eller åtta, det behöver inte se ut som 2009. I så fall hör av dig här eller till kfrato@yahoo.com. Annars får det väl bli blogg-eat-blogg, Debutantbloggen får alltså gå en långsam död till mötes.

Men kanske lever den vidare ändå, på annat sätt, på andra håll.

Advertisements

About Kevin Frato

American author/educator living in Sweden.
This entry was posted in Böcker, debutantbloggen, Kevin and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Debutantbloggen Revisited

  1. Tack Kevin, Augustin och Kalle för vad ni skapat här!Hoppas att någon vågar axla manteln, så att bloggen lever vidare.

    Lycka till med fortsatta äventyr!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s