Boklös? (nu med bildbevis)

Korrekturet är postat!

Det var ytterst märkligt att se sin text i sättningsformat kan jag berätta. Alla raderna var för korta, orden hamnade över varandra i oväntade konstellationer och formuleringar jag varit säker på var trevliga förvandlades till oigenkänlighet. Men jag är stolt! Så stolt så huvudet håller på att spricka. Jag kunde måtta med händerna och se hur stor boken blir (storpocket, den kommer i pocket som originaltryck), se hur kapitelsiffrorna blivit, få hjärtflimmer av att se kolofonen och sen gå på jakt efter den försvunna interpunktionen eller den förrymda repliken.

Jag tycker det är svårt att läsa sin egen text på jakt efter fel, min hjärna ser vad som borde stå där, vilket sorgligt nog inte är vad som faktiskt finns på plats. Jag vill inte ens tänka på hur många gånger jag har läst om den här texten, eller hur många gånger mina betaläsare har läst den heller. Och ändå lyckades det smita med småfel som jag såg enbart för att den satta texten ser så annorlunda ut mot mitt manus. De säger att man får finna sig i att det finns minst ett stavfel i boken, oavsett hur många gånger man gått igenom den. Och att det inte är hela världen.

Nu börjar den lycksaliga perioden mellan att ha lämnat in en bok och börja få kommentarer på den. I den här luckan är boken fortfarande precis så underbar som jag hoppats (ingen har ju sagt något annat) och jag chans att låna min hjärna till något annat. Min mentor, Sigrid Combüchen, säger att det är nu man lämnar plats för nästa bok. Jag tänker att jag nog ska vara boklös i en vecka i alla fall. Men sen jäklar!

Det här inlägget postades i Debut, Nene, Udda verklighet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Boklös? (nu med bildbevis)

 1. Liz skriver:

  Haha, jo det går an. Sitter här och skäms. Överflödsord och Liz… Jag har inget datum än. Men min deadline ligger inte så långt borta.

  Och vad gäller recensionerna – alltid någon kommer att tycka och tänka något om ens bok.

  • Nene Ormes skriver:

   Ja du Liz, de där överflödsorden är otäcka, jag lider med dig! Och håller tummarna för din deadline!

 2. Liz skriver:

  Jag sitter just nu med min text. Läser förlagets kommentarer, lämnar egna åsikter, skäms över de mest märkliga upprepningar man har haft för sig och nu håller jag på att hamna i en ny fas – då det går upp för mig att någon ska recensera detta…

  Gissa om man blir lite småsugen att skjuta sej.

  • Nene Ormes skriver:

   Ja, hur går det med boken Liz? Fått något datum än?

   Recensionerna vill jag inte ens tänka på. Jag har förstått att det inte ens är säkert att någon kommer att recensera den, men man skälver i kängorna i alla fall.

 3. fredman1000 skriver:

  Kul att det börjar närma sig! Jag är väldigt nyfiken på din bok! Läste om den någonstans på nätet och den verkar ju jättespännande! Kan du inte skriva lite om handlingen och hur du kom på storyn och sånt här?

  • Nene Ormes skriver:

   Jag kan göra ett försök, visst.
   Och tack! Jag gjorde en vanity-sökning häromdagen och såg att folk pratat om att den var på väg. Jag höll på att drunkna i prestationsångest. Men det löser sig säkert!

 4. nilla|utanpunkt skriver:

  Satt text är samtidigt liksom nästan ny text, eller hur. Plötsligt är det nästan som om någon annan skrivit den… inklusive de tidigare osynliga korrfelen…

  • Nene Ormes skriver:

   Ja, det var ytterst märkligt att se den så här. Samtidigt som är jag lite tacksam över att jag hamnar lite längre ifrån den så drabbades jag av en lust att börja peta överallt i texten! Men jag lyckades hålla mig. Till största delen. 🙂

 5. Breathless skriver:

  Jej för korrekturläsning:)

 6. Hensku skriver:

  Skönt att ha Frau Combüchen som mentor!

  • Nene Ormes skriver:

   Ja, det har varit en förmån! Min andra mentor (och handledare på LUF) var Therese Granwald och även där har stödet varit solitt. Jag är lyckligt lottad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s