Denna dag, inte ett liv

*gäsp* God morning, booklovers.

Här finner ni en förtvivlad författarwannabe, en med träningsvärk från Wii-spelet i lördags, en med trötthet från Tysklandresan i onsdags, en med otålighet från igår, lika ihållande idag, samtliga. Fick min första respons på manuset förra veckan, med en del ändringsförslag som alla var riktiga, och så snart detta var hänt ville jag fräsa igenom hela manuset, göra alla ändringar, direkt. Men måste vänta tills denna dag innan nästa respons kommer. Ska även, möjligen, stryka en del karaktärer för att rensa i handlingen, och vill börja med det också, rejält. Bara fräsa, rakt igen, få det gjort och sen kunna skicka till förlag, helst glömma. Gå vidare med mitt liv.

Suck.

Ack, denna väntan.

När jag känner mig fasthållen och frustrerad, i en väntan som jag inte kan påverka, brukar jag muntra upp mig genom att titta på ”A year in the life”, intervjun med J. K. Rowling. Inte för att jag någonsin kommer att komma i närheten av hennes världsherravälde, utan för att hon är en sådan ljuvlig person, som har lyckats så bra, att hennes lycka på något sätt blir lite av min. Då känner jag mig inte lika vilsen längre. Då ser jag vart jag är på väg, igen; till en någorlunda framtid, till något som liknar ett författarskap. Kanske.

Denna vecka, bortsett från att bearbeta manuset enligt responsen, ska vi måla om köket. Vilken nedrans tur jag har. Finns inget bättre att fördriva tiden med, än med en pensel.

Det här inlägget postades i Christin och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s