Meningar utan mål

Boken är klar och jag har drabbats av ‘jaha, och nu då?’-känslan.

Inte över boken, där finns det massor med saker kvar att uppleva (hoppas jag). Releasen (förberedelselistan är lång), förlagets lansering, första signeringen (ujujuj), recension (om jag får någon), försäljningssiffror att mäta mitt värde mot (jag drar mot melodrama när det gäller sånt här) och sen förväntar jag mig att få ‘jaha, och nu då?’-känslor över boken.

Nej, det rör sig om mitt skrivande. Jag har hållit på med omskrivningar av den här texten så länge att jag inte riktigt vet hur man gör när man inte har dem att jonglera med. Att chansa och få lov att skriva i blindo lite. Att inte ha ett mål med meningarna utan få känna mig fram. Jag hade glömt hur det kändes och att det inte alltid är trevligt. Att jag varannan dag skulle läsa vad jag skrivit och tycka att det nog inte var så illa i alla fall, och varannan dag skulle tycka att jag begick ett vansinnesmord på träd med att ens fundera över att skriva ut den här smörjan på papper.

Nå, det finns inte mycket att göra åt det annat än att skriva på och se var jag landar. Jag vill i alla fall ha en stadig bit text att klamra mig fast vid innan jag börjar få kritik för boken (eller beröm för den delen, jag misstänker att det kan vara förlamande det också) så att jag kan fortsätta skriva på den utan att stanna upp för mycket.

/Nene

2 reaktioner på ”Meningar utan mål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s