Mentor för en stund

Jag hade dagens inlägg klart då jag hade en blivande författaraspirant framför mig som hade massor med frågor om författande. Jag har aldrig någonsin trott att någon skulle vilja ha min hjälp i sitt skrivande. Inte heller kunde jag ana att jag hade så mycket vägledning att ge.

Då vi hade talat klart insåg jag hur glad jag är att jag inte blivit antagen tidigare. Allt har sin tid, heter det. Det är dagens sanning. Tack vare att allt har tagit sin tid har jag hunnit bygga upp ett nätverk. Inget märkvärdigt, men ändå. Jag ”känner” folk i branschen, jag börjar ha lite koll på media, jag vet på ett ungefär vad som förväntas i de olika faserna och jag inser hur lätt det är att bli bränd.

Jag har precis börjat min författarbana. Jag har ingen aning hur länge jag får vara kvar. Jag kanske blir sågad och dör ut. Men en sak är säker, min första refusering kom i november 1998 och så länge jag kan stötta och glädja någon med den erfarenhet jag har kommer jag att göra det. Sågade eller inte.

Mitt samtal med aspiranten var mycket givande för mig på så sätt att jag liksom fick ett tydligt avslut på min tid som kämpande. Jag har haft svårt att förstå att jag rott detta i land. Jag kan gå vidare. Herregud, jag är ju författare, poet dessutom.

Mitt inlägg denna måndag skulle handla om följebrev. Men jag tar det nästa måndag. Jag blev så otroligt glad att någon ville ha min hjälp. Jag är ju liksom bara jag. En Liz. En av folket. Ingen men ändå någon.

2 reaktioner på ”Mentor för en stund

  1. Det är ett av mina tecken på författarskap också! Att bli tillfrågad om hantverket och branschen. Att få använda sina kunskaper till något nyttigt liksom. Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s