En underbar dag

Igår hade jag bråkiga fjärilar i magen och imorse var jag så nervös att jag ställde fram smöret, stoppade brödet i brödrosten och sen gick hemifrån. Utan smörgåsar och med smöret framme.

Men när jag väl var i butiken och hade den första signeringsboken framför mig så upplöstes allt det och sen satte dagen av i vild tjurrusning och jag har bara försökt att hänga med!

Jag har fått blommor och grattiskramar från både vilt främmande och nära vänner. En bokhandelskollega kom förbi med en chokladask för, som han sa, ”chokladen verkade vara något jag och Udda hade gemensamt”. Och nog hade han rätt alltid. Och alla har, utan undantag, sagt hur snygg boken är. Jag är så stolt.

notera författarposen, jag kände mig väldigt författerlig

Vid signeringsbordet, medan det fortfarande fanns böcker kvar

Stolt och lite förfärad blev jag också när signeringstiden led mot sitt slut och min chef låter mig veta att vi sålt slut på böckerna. Alla böckerna. Jag visste inte riktigt om det var något jag borde skratta åt, men jag kan tänka mig tråkigare problem att ha. Det kommer ju nya böcker på torsdag. Trots det var det lite jobbigt att säga till de sista besökarna, de som skyndat från jobbet men inte kunde komma tidigare, att boken var slut.

Ja, just idag känner jag mig inte det minsta blygsam. Jag är ödmjuk inför det massiva stöd som folk har visat mig så här långt och jag är alldeles varm i själen av allt beröm jag fått för boken, men blygsam – det är jag inte. Idag var det en bra dag att vara Nene, det är då ett som är säkert. Imorgon åker jag till Göteborg för en liten signering i SF-Bokhandeln där och sen lanseringsfesten för förlaget och förlagets firande av min bok.

När jag tänker på det kommer fjärilarna tillbaka, men det är andra fjärilar, inte lika bråkiga. Jag drar in doften av rosorna jag fick av Bitches United och tänker på alla snälla människor som kom idag. Det ska nog gå bra det också.

9 reaktioner på ”En underbar dag

 1. Vad härligt!
  Vilken bra start – att få alla böcker sålda! GRATTIS!
  Och fjärilar i magen är bara något positivt. Slagen från deras vingar får dig att lyfta.
  😉

  Lycka till i fortsättningen också…

  • Tack! Ja, det var en bra start. Jag försöker verkligen att inte låta det stiga mig åt huvudet, men det är svårt. 😉

 2. Haha! Fan va GRYMT Nene 🙂 jag är pepp på att köpa ett ex jag med, tycker din bok låter riktigt spännande och jag tror på dig som författare. Du är, ja, udda. På ett bra sätt. UNIK med andra ord 😉
  Jobbar dessvärre i morgon, på avenyn faktiskt så jag är nån kilometer ifrån dig men slutar först kl. 19 😦 önskar dig ändå slutsålda bokhögar, så får jag köpa mig ett ex nästa dag jag är ledig.

  Massa lyckatill-kramar!!

  • Tack! Vilken attans otur att vi ska vara så nära varandra och ändå gå om varandra helt. Men jag vågar lova att det kommer att finnas ex av min bok där, även i framtiden. 🙂 Och skulle man ha närmare till Akademibokhandeln eller en Bokia eller annan bokhandel så kan man alltid chansa och gå in, den lär enligt rykten finnas lite varstans!

 3. Vad roligt! Jag känner mig också så där ödmjuk och ytterst tacksam för alla fina ord, all uppmuntran, alla gratulationer man får. Dessutom är det en enorm tacksamhet till de som vill recensera.

  Alla böcker sålda är ju underbart!

  • Ja, det är verkligen underbart!

   Jag kan inte säga annat än att jag varit odelat lycklig hela kvällen. 🙂

 4. Pingback: Vilken fantastisk dag! « En udda verklighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s