Skärmsläckare på

Jag tror jag har en mental skärmsläckare på. Helt plötsligt får jag äta upp det där jag går och gafflar om angående att allt rinner ut ur mig som en magsjuka orsakad av ett dåligt rengjort grillgaller.

Jag har skrivit väldigt lite den senaste tiden eftersom att jag inte har den blekaste aning om vad jag ska skriva. Baksidestexten till barnboken höll jag på med i två månader, sedan gick förlaget in och frågade om de skulle skriva ett utkast åt mig. Ja, tack.

Frågar någon om böckerna har jag lite svårt att veta hur jag ska presentera dem. Jag har ju vetat det förut, nu har jag ingen aning. Och det för tankarna osmakligt till bokmässan. Om jag inte vet vad jag ska berätta om barnboken till en vän, vad ska jag säga om den till nationen (eller i alla fall till fler än vänner och andra intresserade i min närhet)?

Jag tror många författare råkar ut för detta. Fick faktiskt den frågan av NSD, om jag är drabbad av att inte kunna skriva nu då jag är antagen. Nå inte! sa jag. Här är det minsann inga problem!

Och här sitter jag nu. Skulle förbereda ett riktigt bra inlägg till idag. Kvart över tolv i natt slog jag av datorn. Inte ett ord fanns i dokumentet. Maken försökte kasta ut frågor som jag kunde väva ett inlägg på. Hur menar du nu med den frågan? Sa jag. Flera gånger.

Jag skyller på att det är ett år sedan jag har haft semester och att jag varit sjuk på mina två senaste semestrar, eller tre tror jag det faktiskt är.

Igår brände jag mig dessutom på näsan. Och ryggen.

4 reaktioner på ”Skärmsläckare på

  1. Naaaawh 😦 det DÄR känner vi igen, alla vi som skriver. Med eller utan en antagning. Tror ångest fungerar som en blåslampa. Du kommer igen på ren skär ilska och frustration över att inte ha skrivit ett skit, och skriver det bästa du skrivit 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s