Smakprov?

Om knappt tre veckor går deadline ut för manuset till En käftsmäll är också beröring. Här kommer kanske ett smakprov. ”Kanske” för att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med den. Ska den vara med eller inte? Lämnar över frågan till er expertis!

 

Ingenting

Inget i min mage
Inget i mitt kylskåp
Inget i min plånbok
Ingenting

Ingenting på teve
Ingenting på radio
Ingenting på datorn
Ingenting

Inget på min facebook
Inget i min mailbox
Inget på mobilen
Ingenting

Inget värt att höra
Inget värt att göra
Inget värt att tro på
Ingenting

Ingenting som händer
Ingenting som fötter
Ingenting i skallen
Ingenting

Inget värt att tänka
Inget värt att känna
Inget värt att veta
Ingenting

Ingenting i dåtid
Ingenting i framtid
Ingenting i nutid
Ingenting

Dom kallar det
mindfulness

 

Bra eller Bromma? Poesi eller idioti? Något som kan tryckas och kontempleras, eller en välslagen drill på de gamla mästarnas gravar? Jag lämnar ordet till er – kommentarfältet är fritt! (Emellertid kommer alla svar på temat ”Ingenting att tycka” att IP-loggas och bespottas.)

Hit me!

/Marcus

18 reaktioner på ”Smakprov?

  • Det har jag inte sett! Hade misstänkt att det skulle komma nåt i Café, men jag köper inte tidningen regelbundet och har inte sett nåt på webben. Måste kolla upp snarast. Tack för infon!

 1. Han har inte hunnit börja med den ännu. Har för mycket jobb för tillfället så jag tror att han sparar den till semestern. Rätt vad det är hinner jag snika åt mig boken före honom… 🙂

  För visst kan väl en fotbollsänka också läsa den?

 2. Jag gillade både händerna och fötterna (men jag är inte så hemma på poesi…) Gillade hela dikten.

  Ville också berätta att Gå på djupet var fint exponerad på bokhandeln i Skellefteå (som jag besökte igår). Där var två högar med böcker och det var tydligt att flera ex. var plockade ur den ena högen.

  Tycker det är fiffigt av dig att ordna ett sådant reklamjippo för att lansera din bok (tänker då på festen nere i Sydafrika…)

  • Ja visst är det en skitdag. En sån där då man nästan önskar sig en katastrof bara för att det ska hända nåt. Men kontrasten i sista två raderna betyder också nåt, tänker jag. (Usch vad jag suger på att analysera min egen poesi.)

 3. Vad har den att konkurrera med? Den är bra, men inte så bra som jag tror att du kan. Din estradpoesi har varit bättre. Visst, det är en helt annan stil men ändå. Jag reagerade också just på händer och fötter för att det känns slitet.
  Sedan beror det på övrigt material. Inte bara i frågan om konkurrens, utan stilen och känslan i hela samlingen. Man kommer ju in i en viss stämning när man har den i ett sammanhang.

  Så ge oss helt enkelt två dikter som du bestämt dig för! 🙂

  ha det bra och lycka till!!

  • Det kommer att vara över trettio dikter i samlingen. Jag betraktar inte den här som en av mina bästa – det är ju därför den hänger lite på gärdsgårn. Här är en till:

   ”BAKOM VARJE FRAMGÅNGSRIK MAN

   Kan du hjälpa mig med slipsen älskling
   jag tror visst jag har makten”

   Jo, på riktigt. Men jag ska försöka lägga upp en av de lite längre och mer innehållsrika så småningom…

   • Jag tycker nog att den växte i sällskap av en annan dikt, för att den hamnar i ett sammanhang. Plus där alltså.

    Men slutklämmen, kan du formulera om den? Det känns som man snubblar på den i tanketungan, det är något med rytmen eller konsonanterna.

    Jag gillar verkligen idén, men slutklämmen och fötterna snubblar som sagt lite. Kanske byta fötter mot tänder? Så får du lite vitsigt med kroppen, du behåller ett sammanhang med händer (genom att de rimmar) men får något som faktiskt betyder något och som är relevant. (Hela dikten utstrålar ju otändhet.)

    Grundprincipen är i alla fall att ska det med så ska du inte vara tveksam. Det är mycket bättre att ge ut bara 25 mästeverk än 25 mästerverk + 5 skitbra. Tycker jag! =)

    • Hm. Vi får väl se. Personligen gillar jag när det är lite spretigt i en samling. Ungefär som att jag gillar när det finns ett par inte helt gjutna låtar med på ett album. Men vi får se som sagt… Förr eller senare kommer det väl komma in så kallade experter i soppan och tycka till också. 🙂

 4. Enda grejen jag reagerade på är ingenting som händer, ingenting som fötter, just för att jag själv använder uttrycket i vardagen och därmed tycker det är lite slitet 🙂 annars gillar jag texten och vad den vill säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s