Djupdykning

Ungefär så här kaotiskt kan det bli då man ska korrigera för (förhoppningsvis) sista gången. Stress!

Fredag eftermiddag. Manuset på barnboken Punkpapporna trillar in i inkorgen för en sista bearbetning innan sätt. Självklart ville förlaget ha det i retur snarast möjligt och jag lovade att det skulle vara klart under helgen. ”Jag har ju hela helgen på mig” kändes löjligt. Det här var fixat innan fredagens slut. Optimistidiot. Skrattretande tanke. Natten mot måndag låg jag i sängen med datorn på magen. I panik och långt ifrån klar. Måndagens inlägg till debutantbloggen var bara att fetglömma om jag skulle överleva. Inte för att mitt förlag skulle dräpa mig utan av kroppsliga signaler.

I värsta stressen på väg in till Konsum för att få en bit mat under startskedet av arbetet lyckades jag ramla i en stor blomkruka så centralt som det kan bli. Tonåringen hoppades att jag drev med honom och skulle inte visa sig ute på flera dagar om det var sant det jag sa. Ungefär alla vet vem jag är i den här kommunen, så mina ungar kopplas direkt i hop med puckot ”författaren” i blomlådan. Men är det så lätt att hålla tonåringar hemma under helgerna är jag beredd att ramla i en blomkruka varje fredag förmiddag. Det jobbigaste var väl att jag också skulle till Systembolaget… det bästa var att jag blev fast och stillasittande med manuset. Det fanns inte ben till att ränna i annat efter det fallet. Utan en dykning i blomlådan hade jag nog fortfarande suttit med manuset.  

Nu är jag på den nivån att jag har noll koll på grammatik. Noll koll på meningsuppbyggnad. Tempus? Vad är det? En ny lågprisbutik? 

Helgfrukosten inleddes med ett meddelande från Styx att de nu i veckan ska sätta poesiboken. Trevligt. Verkligen. Men det tillförde även lite mer ångest. Det börjar ju bli så nära nu.  

På torsdag börjar min ”semester”. Jojo…

//Liz

PS. Manuset är ”klart” och inskickat. (Tillsammans med fyra A4 sidor med kommentarer…)

Det här inlägget postades i I ett grovt rep, Liz, Punkpapporna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s