BTJ

Vi har pratat recensioner här förut, och vi har pratat om uteblivna recensioner och jag har haft gott om tid att fundera över vad jag tycker och inte tycker om recensioner/recensenter. Men sen finns det en sorts recension man inte kan värja sig från, en man faktiskt kan begära att få omgjord om man känner att den är missvisande och det är den Bibliotekstjänsts katalog. BTJ. Den alla bibliotek tittar i.

När jag gjorde fåfängessökningar på mig själv kom mitt namn upp på BTJ men man kunde inte läsa vad det stod eftersom katalogen är en tjänst man betalar för. Förlaget har naturligtvis koll och häromdagen fick jag veta vad det stod.

Den som gjort recensionen refererar till skräckfilmer, rollspel och kommenterar att Malmö självt verkar som  en karaktär i historien och sen står det ”Författaren har ett lekfullt och fascinerande förhållande till språket och historien blir både lite komisk, spännande och en kärleksförklaring till alla ”särlingar” – här har en del av dem magiska förmågor.”

Puh! En sak till att bocka av från listan på alla saker jag funderat över och oroat mig över med boken. Ni därute som skriver, oroar ni er över BTJ? Är det något man tänker på?

Nene

Det här inlägget postades i Debut, Nene, Udda verklighet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till BTJ

 1. malinthewriter skriver:

  Oj! Har jag då inte ägnat en tanke åt, men jag har ju å andra sidan ingen bok utgiven … än 😀

  • Nene Ormes skriver:

   Min ena moster är bibliotekarie så jag har varit medveten om BTJ sen jag var liten. Vilka böcker som köptes in till mitt lilla lokalbibliotek avgjordes också av BTJ på den tiden. Det är inte riktigt likadant nu, men jag har ändå varit nervös. 🙂

 2. Att göra skriver:

  Hade ingen aning om att BTJ gjorde en sådan recension… men får väl börja oroa mig för det också då. Lägger det till listan. 😉
  Och grattis till din fina BTJ-recension!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s