Symbios

Nu har jag varit missnöjd med mitt skrivande så länge att det blivit plågsamt bara att tänka på. Så jag lät bli att titta på vad jag gjort och bara fortsatte skriva istället. Häromdagen läste jag igenom det igen och till min förvåning blev jag ganska nöjd. Det är inte på något sätt perfekt, eller i skick att visa för förläggaren eller ens något jag skulle ge till mina betaläsare – men jag kved inte av genans när jag läste det. Seger!

Innan sommaren hade jag skrivit vad jag hoppas ska bli första kapitlet på nästa bok och skickat det till min förläggare som ett smakprov (det var i samband med att jag svarade på förlagets tjugo frågor och jag skickade det för att illustrera den sista frågan).  Häromdagen fick jag responsen på det och den var odelat positiv! Jag blev helt orimligt glad över att ha mött gillande (även om jag förstås är medveten om att min förläggare sparar på kritiken tills vi är inne i omskrivningsfasen) och jag tror att det har varit en del av min vändning när det kommer till den inre redaktörens svidande kommentarer om mitt skrivande.

Precis innan helgen träffade jag också en av våra debutantbloggsläsare och pratade om just det att få sitt material läst – i det skick det befinner sig i, utan att krångla till det eller behöva vänta på förlags godkännande – och vi var överens om att det fanns en stor poäng i att skaffa sig läsare eftersom texten blir helt annorlunda när den möter en publik. Jag var lyckligt lottad som hade en stor publik på utbildningen och jag hade glömt hur skönt det är med påhejjande av någon som läst texten med alla dess brister. Jag är glad att jag hittade det igen och hoppas att den här förhoppningsfulla känslan inför resten av texten håller i sig.

En reaktion på ”Symbios

  1. Pingback: Veckans inlägg « En udda verklighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s