Textstumpar

Marcus – jag beundrar dig för att du vågade släppa sargen, att du har lyckats göra en bok till, i en annan genre, att du har börjat (om än också förkastat) en ny roman och du har driv fortfarande! Jag gick i andra riktningen. Samma vecka som jag blev antagen hade jag också tackat ja till heltid.

Vad har jag gjort den senaste veckan? Jag har åstadkommit textstumpar är vad jag gjort. Det är korta stycken text, inspirerade av en scen jag vill göra, en känsla jag vill ha med, en karaktär jag har tänkt på eller en relation jag är sugen på att se mer av (Scrivener uppmuntrar det här snuttifierandet av boken, det vill helst att man behandlar sin text som flera kortare scener). Helt oavsett att jag inte tycker de är usla så hänger de inte ihop. Det finns inget lim mellan dem, ingen logisk ordning. Såhär har jag hållit på i ett par månader. Det är lite oroande.

Men häromdagen kom jag på en ny textstump att skriva och plötsligt sitter jag där med den delen av snöret som befann sig mellan tre av de andra stumparna. Jag har nu ett långt band som jag kan använda till boken. Jag har namn och identitet till tre karaktärer som dykt upp i stumparna tidigare, men utan att jag kunnat identifiera dem. Jag blev alldeles champagnebubblig i bröstet när det hände.

Dessutom hade jag ett eurekaögonblick häromdagen när jag kom på ett tema att jobba med. Det är inte som om jag inte har flera andra också, men det här, det är finare och roligare än de andra och jag har redan nosat på det men inte vetat om det förut.

Ja, jag kan väl säga att det här med att skriva med en deadline är underligt och spännande. Min process har förändrats, om det är till det bättre återstår att se. Jag har tre dagar kvar av min skrivledighet och sen är det tillbaka till heltidsjobbet igen, det och julhandeln.

-Nene

Det här inlägget postades i Nene och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s