Riktiga författare, del 17

Igår fyllde jag i en medlemsansökan till Förbundet. Och en till Författarcentrum Öst. Nu sitter de där, på hyllan i hallen, och bligar på mig med enfaldig blick för att jag inte iddits ta med dem till brevlådan än och därmed fullbordat ännu en Point of no return.

Jag har ju varit lite tveksam till Förbundet. Fått höra saker av folk i stil med: Varför ska du vara med där? Får man verkligen något i utbyte för medlemsavgiften? Gör de nåt mer än att bråka med Google och Bonniers? Och tankarna har gått till hur otroligt lite jag har fått ut av det ”karriärförbund” (akademikerorganisationer avskyr ordet ”facket” och letar panikslaget efter förnämare beteckningar) som jag för närvarande är medlem i. Ja, mer än grav irritation över medlemstidningens patinerade värderingar och inställsamma krämartilltal, om det nu räknas.

Men nu har jag bestämt mig för att gå med. (Ja, jag vet: SÖKA. Men det verkade inte så dramatiskt, av Liz berättelse att döma, så jag går in i det med större självsäkerhet än när jag söker ett jobb. Klart man får gå med, liksom. Man är ju författare, dårå.)

Varför? Av respekt för yrket. För att författartillvaron är stor och okänd och för att jag själv bara är ett barn på upptäcksfärd. För att ett Förbund (och ett Centrum, ej att förglömma) antagligen är en utomordentlig ciceron att ha med sig på vägen. Och för den delen, för att jag fortfarande har kvar min barnatro på att man ska vara med i facket så f-skattare man är.

Nu ska jag till brevlådan. För sjuttonde gången ska jag bli författare på riktigt.

/Marcus

En reaktion på ”Riktiga författare, del 17

  1. Det var helt odramatiskt. Jag ser medlemskapet som en bekräftelse, dessutom gillar jag tanken på någon som jobbar för det jag brinner för.

    Det har varit självklart för mig att gå med i facket när jag började jobba, lika självklart var Förbundet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s