Anette Kindahl säger tack och adjö

Det är dags att säga tack och adjö till Debutantbloggen. Mitt debutantår är snart till ända. 2011 är det nya, nervösa förstagångsförfattare som intar scenen och jag slinker ut bakom kulisserna och återgår till vardagen.

Nåja, helt vardag är det inte, jag fortsätter att vara tjänstledig en bra bit in på det nya året och skriver vidare på mitt nästa projekt som nu har kommit ungefär halvvägs och fått ett arbetsnamn: Mannekängprotokollet.

Det är både svårare och lättare att skriva den här gången. Lättare för bekräftelsen i att ha blivit antagen och publicerad gör att jag är avslappnad på ett nytt sätt när jag skriver. Helt enkelt är självförtroendet bättre och jag litar på min text. Rent konkret betyder det att jag är mindre upptagen med intrigen. När jag skrev Kokongen tänkte jag att det gäller att hitta på en bra historia eftersom jag inte är så bra på miljöer och karaktärer. Nu känner jag att sättet jag skriver på är styrkan.

Svårare är det naturligtvis för att jag vill att det här ska bli så mycket bättre och kan jag åstadkomma det? Skrev jag inte på toppen av min förmåga när jag skrev Kokongen? Jag minns att jag tänkte, när jag skickade iväg manuskriptet våren 2008, att bättre än så här kan jag inte skriva. Blir inte det här antaget finns det inget mer att göra.

Med facit i handen blev det inte så mycket med agenter och filmrättigheter men hoppet fanns i somras och ett tag kändes det som om det var mycket spännande som kunde hända runt nästa hörn. Vad som konkret hänt är att förlaget tryckt upp 1000 ex till och det är i alla fall något att glädjas över.

Samtidigt uppskattar jag min vardag allt för mycket för att önska mig så mycket mer än just tid till att skriva och det har jag ända fram till augusti 2011. Skillnaden är att nu är jag inte debutant längre. Ett tillstånd som faktiskt inte kan återkomma men som jag är en av de lyckliga få att ha fått uppleva.

Jag hoppas Debutantbloggen lever vidare och att nya aspiranter tar upp stafettpinnen. Det har varit roligt att skriva här men framför allt att läsa inläggen och då kanske allra mest året innan jag själv blev debutant. Det är väl så med mycket, det är förväntan inför något som är det stora.

God jul och tack för mig.

Anette Kindahl

2 reaktioner på ”Anette Kindahl säger tack och adjö

  1. Tänk vad fort ett år går, och tänk vad mycket det innehåller. Men som jag sagt rätt ofta den sista tiden: Ett slut är alltid början på något nytt.

    God jul!

  2. Det har varit roligt att dela dina upplevelser under det här året och jag hoppas att du får mycket roligt under nästa år också. Önskar dig förstås mycket skrivtid dessutom (till augusti säger du?) och skrivro.

    God jul till dig också och tack!
    Nene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s