Snart är året över

Jag kanske börjar tänka på årets slut lite väl tidigt men – jag vet vad jag ska göra mellan idag och oktober nästa år. Strikt talat vet jag vad jag ska göra hela nästa år, vi satte schemat på jobbet häromdagen. Anledningen till att jag satt här och tänkte på det gångna året är att jag tänker på nästa år. Jag har fått min tidsplan från förlaget gällande bok två och det är blandade känslor. Jag är både förväntansfull, glad, laddad, skräckslagen och handlingsförlamad. Det ska bli en bok till. Den har en tidsplan. Gudars skymning.

Och när jag så sitter och våndas över mitt noga planerade och deadlineindelade 2011 så tänkte jag på det hastigt ihoprafsade 2010 som varit. Visst visste jag att boken skulle komma ut, men jag hade ingen aning om hur arbetskrävande de olika momenten skulle vara, eller hur förlamande jag tycker att recensioner är eller hur mycket energi det tar att göra roliga saker eller hur lång tid jag behöver för att förbereda ett till synes enkelt föredrag, eller hur utmattande det är med intervjuer och den sociala baksmälla jag får efter dem (ni vet, när man ångrar saker man sagt och går igenom allt i huvudet med en stigande känsla av angst).

Det känns som en stor skillnad, den mellan 2010 och 2011. Det är väl som både Marcus och Annette har konstaterat, nu har man gjort det en gång, nu är snart debutantåret över (om än inte debutanttiden) och man har liiiiite bättre koll på saker än innan. Jag vet i alla fall att all den tjänstledighet jag lagt in om kommer att behövas för att möta min första deadline och jag är glad att jag kan beräkna det och att jag vet att den här äggsjuka känslan inte är permanent. Den går över, i oktober kanske.

 

Det här inlägget postades i Nene och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Snart är året över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s