Hej här är jag – Ny bloggare för 2011.

Debut.

Det är ett så stort ord. Debut. Man kan rulla runt det i munnen och smaka på det. Det är sött och bittert på samma gång.

För mig handlar egentligen debuten om att överleva. Jag har skrivit på min första bok väldigt länge nu. Den har gått igenom otaliga revideringar. Av första kapitlet finns nästan inget kvar av originalet. Som tur är. Men till slut kommer man till en gräns där man antingen släpper texten fri, eller överger alltsammans. För min del är valet klart. Texten måste befrias, så den kan få leva bland människor. Jag står inte längre ut med att den bara är min egen. Jag måste få dela med mig. Måste få släppa ut den, eller dö.

Att få möjlighet att skriva på debutantbloggen känns väldigt stort. Föregångarna fäller långa skuggor och det är med viss bävan men också med stor entusiasm jag tar mig an projektet. För jag tror faktiskt att jag har något att bidra med. Någonstans tror jag, kanske naivt, att många kan känna igen sig i min kamp och att vi tillsammans kan finna nytt mod att gå vidare.

För framtiden tillhör författarna. Det är något jag är övertygad om. Den digitala revolutionen är här, och inget kommer längre att bli sig likt.

Därför ser jag med tillförsikt på framtiden och lovar att göra mitt bästa för att hålla fanan högt. Vem vet, 2011 kanske var året då allting hände.

Gott Nytt År! Och välkomna till ett nytt år med Debutantbloggen.

/Oskar Källner

7 reaktioner på ”Hej här är jag – Ny bloggare för 2011.

  1. Ja, jag hoppas verkligen den digitala revolutionen kommer igång på riktigt i år. Jag, som läst saker av dig tidigare Oskar, vet att du har något att bidra med. God fortsättning alla debutanter!

  2. Pingback: Munins skärvor » Författarskap: Premiär för mig på debutantbloggen

  3. @Liz: Absolut! Jag känner liksom att det är nu eller aldrig. Så här ska köras! 🙂

    @Nene: Tack. 🙂 Lycka till själv, det ska bli intressant att se vad du gör med din andra bok.

    @Annelie: Ja det här ska bli kul. Det känns som om vi kommer bli ett riktigt bra team. 🙂 Sedan vore det inte fel om vi kunde finna en tredje bloggare. Ju fler röster desto bättre. Men vi får se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s