En lyckad release för Inte klia, Adam!

Markku Huovila hade gjort en Adam i naturlig storlek av papp. Hans Granström hade tonsatt sången Usch, det kliar! och skapat ett musikprogram för barn.  Alexandra von Seth från förlaget hade släpat dit lådor med böcker att sälja. Gunilla Olofsson på Tensta bibliotek hade köpt in ett gäng Inte klia, Adam! samt skyltat på väggar och i montrar om releasen. Zamzam och Beatriz hade förberett sagoläsning på somaliska respektive spanska. Och jag hade köpt en ny blus. Resultatet: en framgångsrik release. Nyfiken? Här kommer några bilder från gårdagen.

Jag får hjälp att räkna prickar på Adams mage.

Papp-Adam övervakar signering.

Markku Huovila tecknar inför publik.

”Vilken bra bok!”

Musikstund med Hans Granström.

Mingel på bibblan.

Det blev en minnesvärd dag tack vare alla som kom dit och firade boken med oss. Särskilt kommer jag att minnas känslan av att höra min egen bok på somaliska. Det var en häftig upplevelse att lyssna på berättelsen och förstå den utan att förstå orden – att gå in i ett sagorum som jag har skapat utan att ha tillgång till språkets nycklar. Högläsning i sig är magiskt, och att höra sin egen berättelse få liv genom en annan människa är storslaget.

En rolig överraskning var att en reporter från SR Internationals somaliska redaktion hade hittat dit. Han ställde väldigt bra frågor och jag hoppas att något av det kommer att sändas.

När bibblan stängde och rullade ner sina jalusier gick jag hemåt fullpackad med blommor, presenter och värdefulla minnen. Att arbeta med text är ofta mycket ensamt – därför är jag glad att jag fick dela denna dag med så många, både besökare och andra skapande människor som har satt sin egen prägel på Adams värld.

6 reaktioner på ”En lyckad release för Inte klia, Adam!

  1. Stort grattis! Det var väldigt kul.

    Hoppas allt går bra nu med boken. Men det känns som en riktigt bra start. 🙂

    • Det var kul att äntligen träffas!

      Jag tycker också att det känns som en bra start, nu är det bara att fortsätta i samma stil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s