Hur stort får man drömma?

Jag gillar att sätta upp mål. Både kortsiktiga och långsiktiga. Målet att bli publicerad har jag haft i flera år. Äntligen kan jag stryka det på listan. Vilka mål är rimliga att sätta upp nu, när boken är ute?

Jag skulle kunna sätta upp specifika mål som gäller min bok. Försäljningsmål skulle kunna vara ett, men jag känner ändå att det mer är förlagets jobb. Därför tänker jag mer på hur man kan utveckla idén. Eftersom boken redan nu finns på totalt fem språk är ett givet steg att försöka få ut den på fler språk och fler marknader.

Men hur gör man det? Det är tillräckligt svårt att få in en fot på ett svensk förlag. Att knacka på hos tyska, engelska eller amerikanska är knappast att tänka på. Det krävs en agent som vet hur det funkar i andra länder. Tyvärr tror jag att det är ytterst svårt att få en agent att ta sig an min bok i nuläget.

Men jag har några trådar jag kommer att dra i – kopplingar till intressanta personer i andra länder. Jag har ingen aning om hur väl det kommer att falla ut – kanske passar vår berättelse inte alls på vissa marknader. Men det är värt ett försök. Satsar jag inte allt nu kommer jag ju aldrig att veta om det fanns en potentiell succé i min Adam.

6 reaktioner på ”Hur stort får man drömma?

  1. Pingback: Vilket kommer först – framgångarna eller agenten? « Debutantbloggen

  2. Det är absolut värt ett försök att dra i alla möjliga trådar 🙂 För att fortsätta i ”klyschiga” termer så tror jag det är viktigt att smida medan järnet är varmt!

    Lycka till!

  3. Superkul med din bok! Om man siktar mot stjärnorna kommer man till trädtopparna åtminstone. Samtidigt är det förstås bra att ha i åtanke att det gör ont om man faller. Men det är de ogjorda sakerna man ångrar… Fy så klyschigt det låter, men det ligger en hel del i det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s