Dagen är inne – En dröm går i uppfyllelse

För snart fem år sedan skrev jag de första raderna av det som en dag skulle bli Drakhornet. Det har varit en lång resa. Det har varit glädje, ångest, väntan, glädje, frustration, väntan, beslutsamhet och en väldig massa arbete. Men nu är det i mål. Idag, den 1:a april så är Drakhornet officiellt släppt. En del av mig tycker att det är den naturligaste sak i världen, det är ju ändå det jag arbetat med att förverkliga under senaste halvåret. För en annan del av mig känns det helt surrealistiskt. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig.

Hade inte varit inne i Stockholm på ett tag. Här är jag på väg från stationen till SF-boklhandeln i gamla stan. Det var en härlig vårdag, solen gassade från blå himmel och det var skönt att leva.

Igår gjorde jag något väldigt roligt. Jag åkte ner till SF-bokhandeln i gamla stan och lämnade in ett antal böcker. Jag har alltid haft en speciell plats i hjärtat för SF-bokhandeln. När jag växte upp så fanns det ingen annan butik i hela Sverige som hade ett sådant fokus, och ett sådant utbud av det den litteratur jag älskade mer än något annat. SF-bokhandeln blev ett slags Mecka. Varje gång jag åkte till Stockholm, och det var inte ofta, kanske en gång om året, så ingick ett obligatoriskt besök.

Framme vid butiken. Jag har alltid gillat den där draken ovanför dörren. Men vad exakt är det egentligen den gör med rymdraketen? Kliar den på ryggen?

Jag kunde gå omkring i timmar bland hyllorna. Mina föräldrar, senare mina vänner, senare min fru, fick alltid slita mig därifrån. Men jag gick alltid ut genom dörren med en grön plastkasse i handen och ett leende på läpparna. Nu finns min bok där. Nu står den bland samma hyllor som många av mina idoler. Det är en helt fantastisk känsla.

En plats full med fördolda skatter som bara väntar på att upptäckas.

Jag kom dit hyfsat tidigt på torsdag förmiddag. Det var fortfarande ganska lugnt i butiken, så jag fick mig en liten pratstund med personalen, bl.a. Maths Claesson, en av grundarna till butiken. Det var väldigt trevligt och återigen gick jag därifrån med en grön plastkasse och ett leende.

Här stor Drakhornet på nyhetsbordet, tillsammans med en massa andra böcker. Grym känsla!

Idag släpps Drakhornet. När jag startade hela projektet med att bygga upp förlaget så hade jag som målsättning att boken skulle finnas hos alla stora internetbokhandlare, samt på SF-bokhandeln. Idag har båda målen blivit verklighet. Nu kan jag dö lycklig. 😉 Fast det får nog vänta lite. Jag har många böcker kvar att skriva.

6 reaktioner på ”Dagen är inne – En dröm går i uppfyllelse

 1. Tack så mycket för dina vänliga ord. Det har varit en lång resa att komma hit, och det är långt kvar. Men det är samtidigt väldigt roligt. 🙂

  Angående SF-bokhandeln så kom jag ner och lämnade några böcker mot kommission. Det innebär att jag fick ett kvitto på att de lämnades in och jag får betalt först när de sålts.

  Min förhoppning är självklart att detta första lass ska sälja slut. Sedan kan SF-bokhandeln, precis som vilken bokhandel som helst i hela Sverige, beställa fler böcker via bokrondellen. (Bokrondellen är den stora nationella databasen för alla böcker som finns till försäljning i Sverige. Då betalar boklådan direkt när de beställer.)

  Tanken är egentligen att allt ska gå via bokrondellen. Men jag tyckte det var viktigt att komma ner och träffa folket i butiken. Dessutom älskar jag det stället. Ville se boken på plats med mina egna ögon.

 2. hej oskar
  jag måste säg att jag beundrar din företagsamhet. Inspirerande att se att egna initiativ, stark vilja och hårt arbete kan ta en ganska långt – även om man blir refuserad av förlagsetablissemanget.
  En fråga: hur går det till när du själv lägger ut böcker på tex SF bokhandeln. Hur betalar de böckerna till dig? Köper de böckerna på stället och hoppas kunna sälja alla de köper in -. eller?

 3. @Carola: Tack! 🙂

  @Johan: Yes, indeed, good for me. 🙂

  @Nene Ormes: Tack så mycket. Det är fantastiskt kul att få ha den i SF-bokhandeln. Kan inte tänka mig ett bättre ställe att placera böckerna inför debuten.

 4. Snyggt! Och det säger jag inte bara för att jag känner företagsstoltheten. 🙂 Jag önskar dig all framgång och lycka!

  Grattis till debuten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s