Radiodebut i SR:s somaliska program

Inför mitt boksläpp kände jag ett större intresse från bloggare än gammelmedia och gissade att det skulle bli lättare att nå ut den vägen. Det visade sig också vara sant. Ett gäng bloggar har skrivit om boken och det har blivit många fina formuleringar att använda i marknadsföringen.

Jag har även träffat lokaltidningar på orten där jag bor. En intervju med illustratören och mig publicerades för ett par veckor sedan  i en tidning och snart kommer även en personporträtt av mig i en annan, nystartad lokaltidning.

Men det som gör mig gladast är nog ändå att jag har gjort min radiodebut. På releasen kom en reporter från SR Internationals somaliska redaktion och stack fram en bandspelare. Han ställde otroligt bra frågor, som visade på engagemang och yrkesskicklighet. (Till skillnad från reportrar som inte ens har orkat googla på mitt namn inför mötet).

Inslaget sändes i torsdags och är ungefär sju minuter långt. Reportern intervjuade både mig och den somaliska sagoläsaren Zamzam. Jag lyssnar fascinerat på ordflödet som väller ut ur högtalarna och urskiljer vissa ord som gör att jag förstår att det handlar om min bok: Adam, busbus (som jag numera vet är vattkoppor på somaliska), mitt eget och illustratörens namn och ytterligare några ord jag känner igen.

Det är en märklig känsla att lyssna på sju minuters radiosändning om sin egen bok utan att förstå vad som sägs. Som lärare i svenska som andraspråk har jag många gånger önskat att jag kunde lite somaliska, men aldrig har den önskan varit lika stark som nu. Kanske ska jag börja med att studera min egen tvåspråkiga bok för lite vägledning?

(Programmet går att lyssna på här. Inslaget om min bok börjar efter 22 minuter och jag medverkar från och med minut 25.)

En reaktion på ”Radiodebut i SR:s somaliska program

  1. Härligt! Jag skall själv bli intervjuad av lokalpressen på måndag inför min debut. Tips på radioprogram som skulle kunna vara intresserade av en ny svensk sci-fitegelsten mottages vänligen! 🙂 / Jan-E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s