Drakhornet på SF-bokhandelns nyhetslista

Häromdagen såg jag något väldigt roligt. Jag har ju tidigare skrivit om hur SF-bokhandeln i Stockholm tagit in Drakhornet i butiken. Nu är boken upptagen bland månadens nyheter på deras hemsida och går även att beställa via postorder.

Detta är grymt bra av flera orsaker. För det första är det så klart schyst med exponeringen. SF-bokhandeln har under många år byggt upp en trogen kundkrets. Att Drakhornet nu finns bland nyheterna på hemsidan gör att den tilltänkta målgruppen får lättare att finna den.

För det andra så var de böcker jag lämnade tidigare på kommission. Det innebär att jag lämnar in några ex, får ett kvitto, och fakturerar dem i efterhand för sålda exemplar. Det är lite utanför det ordinarie affärssystemet. Men då boken nu går att beställa via postorder så innebär det, att när böckerna väl säljer slut … (för jag tror att de kommer sälja slut) …så får SF-bokhandeln beställa nya via Bokrondellen. (Bokrondellen är den stora nationella databasen som binder samman bokhandlare med förlag och distributörer.)

Beställningar via Bokrondellen har flera fördelar. Dels vandrar böckerna genom det ordinarie affärssystemet, så att de kan hålla statistik på den. Dels så får jag då betalt direkt och slipper ligga ute med pengar. Och det är aldrig fel.

Det glädjer mig också att SF-bokhandeln kunde ge boken ett bra pris. De ligger faktiskt några kronor under Adlibris, som ju annars brukar kämpa för att vara billigast. Nästa dröm är att komma med i SF-bokhandelns papperstidning, med omslag och allt! Vi får väl se hur det blir med det. Drömma kan man i alla fall. 😉

4 reaktioner på ”Drakhornet på SF-bokhandelns nyhetslista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s