Bokmässan i Botkyrka – dag 2

Dag två i Botkyrka blev betydligt lugnare än dag ett. Det så kallade familjeprogrammet lockade tyvärr inte särskilt många besökare. Vad gör utställarna då? Pratar med varandra naturligtvis. En vänskaplig stämning rådde mellan alla de aktörer som var och en på sitt eget sätt bidrar till utgivning och spridning av litteratur på olika språk.

En och annan författare fanns också på plats och jag tog tillfället i akt att prata med två av dem: Petra Szabo och Gunilla Lundgren.

Petra Szabo skriver och illustrerar barnböcker, som bland annat handlar om hur det är att leva i olika länder och kulturer. När jag träffar en person som både skriver och illustrerar kan jag inte låta bli att bli lite avundsjuk. Visserligen är det fantastiskt roligt att få samarbeta med en illustratör – men tänk att själv kunna skapa bilderna till sin egen berättelse. Vilken lycka!

Gunila Lundgren är en av mina förebilder. Hon har inte bara skrivit en rad läsvärda och viktiga böcker, utan har även samarbetat med skolor i Rinkeby under många år. Att få tillfälle att prata med henne var en höjdpunkt och jag sa att hon har gjort det jag drömmer om. Inte utan viss stolthet visade jag henna min bok. Hon bläddrade, läste och tittade. Till min stora glädje berömde hon både bilderna och språket i boken. Att få höra så fina ord från någon som har betytt mycket var något alldeles särskilt.

Min omvandling till en riktig författare fick sig en rejäl skjuts av att möta dessa inspirerande kvinnor och bli bemött som en kollega. Det kittlar i magen av iver när jag tänker på alla de böcker jag ska skriva och de möten de kommer att föra med sig.

3 reaktioner på ”Bokmässan i Botkyrka – dag 2

  1. Pingback: En blunder att blurba? « Debutantbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s