Recension av Drakhornet på Spektakulärt

Nu har det kommit en ny recension av Drakhornet. Det är Anna på Spektakulärt som har läst och recenserat.

Spektakulärt är en sida med fokus på nordisk SF, fantasy och skräck. Det är roligt med ett sånt ”lokalt” fokus då dessa genrer lätt domineras av den anglosaxiska världen.  Så här beskriver de sig själva:

”Spektakulärts ambition är att skriva om all ny svensk science fiction-litteratur och genrefilm. Recensioner av gamla och nya böcker och filmer varvas med nyheter och tips. Fokus ligger på Sverige och Norden och den fantastik (sf, fantasy och skräck) som produceras här. Spektakulärt pris delas ut varje år i syfte att uppmärksamma svensk science fiction och genrefilm.”

Jättekul att bli uppmärksammad på Spektakulärt. Och Anna verkade gilla boken. Kolla gärna in recensionen, som du finner här, samt lite andra inlägg på deras blogg. De har mycket på gång.

4 reaktioner på ”Recension av Drakhornet på Spektakulärt

 1. @Christin: Tack för uppmuntran. 🙂 Det känns kul att hon gillade den.

  @Eva Holmquist: Tack! 🙂
  Målgruppen är tonåringar, mer exakt högstadie- och gymnasieungdomar.

  Angående omslaget:

  Det är komplicerat det här med omslag.

  Jag ville göra det i mangastuk, dels för att jag själv gillar konstformen, men framförallt för att appellera målgruppen, tonåringarna. Och det verkar fungera. Alla tonåringar jag visat boken för har sagt saker som ”Oh, snyggt!” eller ”Grymt! Jag är imponerad!” Så det verkar fungera för den tilltänkta målgruppen, men det är tråkigt om det samtidigt stöter bort lite äldre läsare, eller folk som har svårt för den tecknade stilen.

  Jag har funderat på att göra ett ”vuxenomslag”, ungefär som Harry Potter har två olika, eller som den nya Fantasyboken ”De utvalda – Tankeläsaren” har två omslag. Där är det precis som du säger Christin, ett omslag med fokus på huvudkaraktären, och ett omslag med fokus på objektet.

  Samtidigt vet jag inte om jag orkar med det nu. Känns lite dumt efter allt arbete. Och jag gillar verkligen det existerande omslaget. Men jag ska tänka på det inför nästa bok. Får se vad jag gör då.

  Sedan är det verkligen intressant hur olika recensenter kan reagera. Anna på Spektakulärt tyckte inte om omslaget, men gillade verkligen att jag sakta delar ut information om Erik genom anspelningar och ledtrådar, så att det blir som en deckargåta. En annan recensent däremot, som också heter Anna, fast på Boktycke, gillade verkligen omslaget:
  http://boktycke.wordpress.com/2011/03/25/nu-har-det-andra-recensionsexemplaret-kommit/
  men gillade inte att Eriks hemlighet hölls från henne ända till slutet.
  http://boktycke.wordpress.com/2011/03/28/en-ny-svensk-ungdomsfantasy/

  Så man kan väl helt enkelt konstatera att olika personer reagerar olika på olika saker. Men mitt mål är så klart att fixa ett omslag som attraherar så många som möjligt. Får jobba på det inför tvåan.

 2. Vilken bra recension! Grattis! 🙂 som hon påpekar drogs hon inte till omslaget, och det är också en invändning från mig. Det känns för ungt. När jag läser hennes sammanfattning av boken blir jag direkt mycket nyfiken men omslaget stöter bort mig. Därför skulle jag satsat på en gammal stil av omslaget, kanske drakhornet fotograferat med gammal kamera, ett sepiafärgat fotografi naggat i kanterna, någonting som blänker, som andas historia. Kanske något för nästa bok? Istället för att porträttera karaktärerna väljer du ut ett föremål som binder samman hela historien, det är mitt tycke 🙂

  Hoppas på fler goda recensioner!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s