Drakhornet fick superrecension av BTJ!


Så har Drakhornet blivit recenserad av BTJ. För den som inte vet vad BTJ står för kan jag upplysa er om att det är en förkortning för Bibliotekstjänst. De är ett distributionsföretag som har Sveriges bibliotek som sina största kunder. Varannan vecka skickar de ut ett häfte, kallat BTJ-häftet, där de recenserar nytillkomna böcker.

BTJ recensionen är väldigt viktig. Den avgör i mångt och mycket huruvida man kommer att nå in i bibliotekssverige. Jag har en bekant som sålde över 400 böcker till olika bibliotek på en bra BTJ recension!

Så vad skrev de om Drakhornet? De var väldigt positiva! En vän på biblioteket skrev ”GRATTIS till en superbra recension hos BTJ! :)” innan jag ens hade läst den själv. Vilket så klart gjorde mig oerhört nyfiken. När jag väl fick läsa den blev jag så glad att jag knappt visste var jag skulle göra av mig själv.

Helst vill jag dela med mig av recensionen till hela världen. Men tyvärr får jag inte publicera den på internet. Lektörstjänsten är nämligen en betalstjänst hos BTJ där bara kunderna (bibliotek och vissa bokhandlare) kan gå in och läsa. Man får dock publicera kortare citat ur recensionen, så länge som man också uppger lektörens namn.

Lektören hette i detta fallet Kerstin Hagstrand-Velicu. Jag kan glatt konstatera att hon inte bara gillar boken utan dessutom verkar ha förstått den. Jag har nämligen genomgående försökt att skriva boken på två nivåer. Dels ska det vara ett äventyr som vem som helst ska kunna läsa och älska. Men där ska också finnas mer, för eftertanke och analys.

Men nog pratat. Jag får visserligen inte publicera hela recensionen, men här kommer ett citat:

”Handlingen är snabb och man hinner knappt hämta andan förrän nästa drabbning är på gång. Karaktärerna är tecknade med känslighet och stor förståelse för mänsklig svaghet som girighet, ren illvilja, skuld men också mod och längtan efter frihet. En verkligt bra fantasybok med många infallsvinklar.”

Yes! Där satt den. Bådar gott inför fortsättningen.

16 reaktioner på ”Drakhornet fick superrecension av BTJ!

 1. Det där är en utmärkt fråga. Något som passar perfekt till ett nytt inlägg.

  Lovar att återkomma snarast.

 2. jättekul – grattis!
  En fråga jag tänkt att ställa dig många gånger, som eg inte passar här, men: hur kommer det sig att du valt att starta eget förlag istället för att ge ut boken genom någon av de många egenutgivarförlag som finns som hjälper en med allt från korrektur, till marknadsföring och distribution? Jag har också hört om förlag som publicerar mot produktionsstöd på några tusen. Är det något du har övervägt?

 3. Jo, jag har förstått att BTJ är riktigt hårda. Därför är glädjen dubbel.

  Känns nästan som någon typ av bekräftelse, att jag inte är galen, eller saknar självdistans till materialet, utan att det faktiskt håller. Även när det granskas av en professionell lektör.

  Kan inte kännas mycket bättre.

 4. Stort grattis, Oskar! 🙂 blir nästa bok arr låna på bibblan, och har de den inte ska jag se till att de fixar den…

 5. Det måste kännas fantastiskt. Grattis! Jag väntar med spänning på mina recensioner från BTJ. Vet att de är på g…

 6. Det låter alldeles lysande, grattis!!! 🙂
  Ska ha den som högläsningsbok här hemma (så fort jag har införskaffat den – bibliotek nästa anhalt!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s