Hårdrock, magi och girlpower!

Dagens gäst är vår egen permanenta gästbloggare Therés Stephansdotter Björk som nyligen debuterade med Jacks Rockiga Resa och som redan är på gång med uppföljaren.

Man tycker att perioden innan boksläppet är hektiskt, tills man upptäcker livet efter. Att vara på ett förlag där man har stor frihet att själv styra sin bok och vara delaktig i marknadsföringen har sina fördelar. Men det kan också ta tid. Speciellt om man som jag vill väldigt mycket, gärna på en gång.
I skrivande stund befinner sig boken tillsammans med Tinnituskonsulten på Sweden Rock Festival. Något sent påtänkt hann jag inte åka med själv denna gång. Men förhoppningarna om en större närvaro på nästa års festival finns. Kanske kan vi etablera ett litet ”Metallien” (det magiska rocklandet i min bok) för alla barn som besöker festivalen?
Just nu förbereds ett även det sent påtänkt samarbete med Getaway Rock Festival i Gävle 7:e-9:e juli. Hoppas även där på något som kan växa. Men det återstår att se.

När det gäller något nytt känns svenska folket överlag tröga i starten, vilket egentligen inte är så konstigt. Blev dock väldigt glad när jag hörde att även Pocketshop nu köpt in ett antal exemplar av Jack. Nu är det bara att hoppas på att folk köper den från butikerna också. Retur i bokbranschen måste vara synonymt med Voldemort för Harry Potter! Det är ett skrämmande faktum i många fall. Men ”ondskan” kan besegras!

Jag jobbar som en tok med marknadsföringen av boken för att det faktiskt behövs. En bok eller författare blir inte stor utan jobb hur mycket det än kan verka så. Syns man inte så finns man inte och det gäller i allra högsta grad böcker och författare. Min dröm om att sitta lite gömd i en stuga och skriva kan jag glömma. I alla fall för nu. Jag tror ändå att det fungerar att vara den sociala ensamvarg jag är, i ett författarskap.

Jag har nu sedan ungefär en månad börjat skriva på Jacks och Alices nästa äventyr. Denna gång frontas boken av en känd hårdrocksmusiker vid namn Snowy vilket känns extra roligt. Dessutom blir det lite mer girlpower som sig bör i ”Jack och den magiska tatueringen”. Jag har bara kommit en liten bit på vägen men har redan fått en hel del superfina illustrationsförslag från min käre illustratör och vän Andreas Bergqvist. Att vi båda vill, och det mycket, bådar gott för nästa bok som jag gissar blir lite bättre än den första 😉

Jag kan dessutom nu med Facebooksidan Jack: Hårdrocksbarnboken hålla en dialog med läsarna. Där kan jag få tips och idéer om exempelvis vilka tjejer de vill läsa om i nästa bok. Vad är väl bättre att få stöd av sina läsare i skrivarprocessen? Jag fick för några dagar sedan läsa en finfin recension av boken i Sydsvenskan, vilket resulterade i en väldigt välkommen energiboost i stil med bensin på en eld.

Ett första utkast av nästa bok ska vara klart om tre veckor. Så nu är det bara att låsa dörren, äta upp nyckeln, dra ner gardinerna och låtsas att solen inte finns. Ungefär =)

2 reaktioner på ”Hårdrock, magi och girlpower!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s