Uppföljaren till Drakhornet är färdigskriven

Jag är så glad, så jag behöver bubbla ur mig lite grann. För någon dag sedan skrev jag klart uppföljaren till Drakhornet. Det känns helt otroligt bra! Känslan av att sitta med det där sista kapitlet (som inte var det sista i boken, men väl det sista som blev skrivet) och avsluta den sista meningen var obeskrivligt härlig.

Nu ska boken bara redigeras, typ tre, fyra gånger. Mellan de olika varven av redigeringar ska jag dessutom låta mina alfa- och betaläsare titta på manuset. För även om det är ”klart” så återstår väldigt mycket arbete. Texten måste poleras och berättelsens struktur måste kontrolleras efter logiska luckor och stramas åt. Därefter kommer korrekturläsningen (och jag har lärt mig en hel del om det sedan Drakhornet. Den här gången ska det göras bättre. Se tidigare inlägg om korrekturläsningspanik.)

Sedan har vi hela arbetet med att fixa omslag och formgivning. Så det är mycket kvar. Men förhoppnings kommer boken att kunna släppas i november, lagom till jul.

Ville bara dela med mig! Nu ska jag åter dyka in i redigeringens förlovade värld.

Ha en riktigt skön sommar!

10 reaktioner på ”Uppföljaren till Drakhornet är färdigskriven

 1. Tack så mycket allesammans.

  @Vilse. Jo, den där karaktären väsnas en hel del i mitt huvud. Snart måste jag släppa ut henne. Men jag tror det får vänta en bok eller två till. Har annat som måste prioriteras.

  Men den som väntar på något gott. 😉

 2. Grattis! Det är den bästa känslan som finns när alla ord som trängts i huvudet fått en plats på ett papper.

  Roligt att läsa om alla dina idéer också! Låter som att den där huvudkaraktären behöver få skrivas ner, ja. En sådan borde jag också hitta, men jag har gjort något så galet som börjat läsa böcker, som en paus efter sista omgången redigering av manus.

  Så många böcker, så lite tid…. Ja. O ja.

 3. @Annika: Tack för erbjudandet. 🙂 Jag har som sagt folk som hjälper mig med det, men om behovet dyker upp så ska jag komma ihåg det. Tack!

  @Eva Holmquist: Ja, jag känner att min hjärna har lite svårt att släppa manuset. Det blixtrar och flimrar i den med scener från berättelsen. Men nu ska jag ta det lugnt och njuta av sommaren med familjen, så snart borde väl hjärnan börja tänka på annat.

  Nya projekt… Det finns så många att välja mellan. Dels har vi del tre i serien, som jag outlinat och skrivit några kapitel på. Inte så många. Bara lite i början. Men där finns mycket att göra. Dock har jag också en science fiction i huvudet. Huvudkaraktären i den börjar bli högljud och kräver att få komma ut. Och jag har en cool idé till en skräckis, och dessutom vill jag gärna skriva en sann historia, en biografi om en pojke som flyr från krigets Irak och hamnar i Sverige.

  Men först ska vi göra klar den här boken…

  Så många böcker … så lite tid.

 4. Grattis! 🙂
  Det är härligt när boken är ”färdigskriven” och utskickad till alfaläsare även om det också blir lite tomt… Skickade själv ut min bok Förlora för att vinna för någon vecka sedan och finner det en smula svårt att ta mig i kragen och sätta igång med nästa projekt… 😉
  Vad ska du börja med härnäst?
  MvH Eva

 5. Jag förstår att du redan har korrekturläsare som hjälper dig med dina manus. Vill dock ändå säga att jag älskar att korrekturläsa andras texter, just so you know! 🙂

  Lycka till med ditt fortsatta skrivande!

 6. Tack så mycket! Känns väldigt bra.

  Skickade ut manuset igår till mina alfaläsare. Nu ska hjärnan få ta paus från manuset i en vecka så får vi se vad de har att säga efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s