Det helande skrivandet

Det här är ingen blogg som kommenterar omvärlden och analyserar världshändelser. Det är en blogg om att skriva och om vad skrivandet gör med oss. Men jag kan inte låtsas som om allt är som vanligt. Det är det inte.

Sedan de tragiska händelserna i Norge i fredags har mitt eget skrivande varit starkt begränsat, men många andra har skrivit. Några av dem skriver för att förstå, andra skriver för att förklara. Somliga skriver för att berätta och många för att fördöma.

Den enda form jag själv har känt mig hemma i är Twitter. Den korta, koncentrerade formen tvingar mig att tänka och formulera en tanke i taget. Det räcker så.

Inom mig skriver jag andra texter, längre texter, sökande texter. För mig är skrivandet ett sätt att tänka. Att ta mig igenom det svåra och förstå mig själv och andra. Det är ett skrivande utan mottagare. Ett skrivande som ingenting har att göra med att bli publicerad, läst och uppmärksammad. Varje ord skriver jag för min egen skull.

Välj dina ord väl, idag och i morgon.

2 reaktioner på ”Det helande skrivandet

  1. Jag har inte ens pratat om tragedin I Norge med någon, det är som om jag helt saknar ord. Jag har inte ens läst om det på samma sätt i diverse media så som jag brukar när det inträffar stora omvälvande händelser i världen. Jag tror jag befinner mig i någon slags chock ännu och inte kan förstå att det verkligen har hänt.

  2. Tack för dina väl valda ord.

    Själv skriver jag för att förstå. Det är som att mitt psyke inte klarar av att ta in en så fruktansvärd händelse som denna utan att söka förståelse. Men i slutändan faller även den platt mot sorgen.

    Nu är sorgens tid. Sedan måste vi söka vägar mot en bättre värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s