Jag är livrädd


Nu är det inte långt kvar tills min bok släpps och när som helst kan den komma, den första läsarrecensionen. Det känns lite som att vänta på att ett plåster ska rivas av. Hur kommer det egentligen att gå och tänk om det gör ont?

Alla som skickat in ett manus känner säkert igen känslan: självförtroendet sviktar och man börjar tvivla på sin egen förmåga. Kommer någon att förstå det jag skrivit, kommer någon att tycka om det och därmed bekräfta att jag faktiskt är bra på det jag älskar att göra allra mest?

Min rädsla arbetar på flera plan.

1. Jag är rädd för att någon/några kommer skriva så elaka saker om min bok att jag helt tappar tron på mig själv och aldrig mer vågar skriva igen.

2. Jag är rädd att boken inte fyller sitt syfte, att ingen kommer att skratta åt mina skämt, dras med i min kärlekshistoria och tycka att historien är lika spännande som jag gör.

3. Jag är rädd för att småfel förstör läsupplevelsen (när texten sattes delades t.ex. två ord utan bindestreck = särskrivning, en petitess som får mig att kallsvettas).

Nu har jag blottat mig totalt. Det här så här det känns att ge ut en bok, fantastiskt och läskigt på en och samma gång. Nu förstår jag dem som aldrig läser recensioner. Och de som kallar sina verk för barn. Det känns faktiskt så, som om Charlotte Hassel lever ett eget liv och jag hoppas att hon får den behandling som hon förtjänar.

Det här inlägget postades i Böcker, Charlotte Hassel, Debut, Frida och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag är livrädd

 1. Frida Skybäck skriver:

  Det är ju sant. Man borde tänka på allt som blivit rätt i stället ;-)!

 2. Johan Lindback skriver:

  Försök att inte tänka på det där. Du har ju lyckats med något som de flesta av oss bara kan drömma om, nämligen att få en bok utgiven! Att då börja anmärka på en oavsiktlig särskrivning eller något annat vore lika intelligent som att fälla krokben för sig själv. Du har ju redan lyckats, tänk på det! 🙂

 3. Anneli skriver:

  Är det inte så det ska vara? Fruktansvärt läskigt och fullkomligt underbart 😀
  Lycka till!

 4. Frida Skybäck skriver:

  Hej S! Åh vad roligt!

  Hej E! Tack. Ja, det är klart, jag är grymt glad att det äntligen har hänt.

 5. Ethel skriver:

  Jag håller tummarna för dig! Får väl fråga stjärnorna om jag får uppleva samma situation :-). Tänk på att bara det att få en bok publicerad… vilken lycka!

 6. Simona skriver:

  Förstår PRECIS!

  har inte fått boken än, men adlibris skickade den igår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s