Sålde klassuppsättning av Drakhornet

I början av terminen sålde jag en klassuppsättning av Drakhornet till en högstadieskola i mellansverige. Jag blev kontaktad av en av lärarna som hade läst boken under sommarlovet och tyckte att den skulle fungera perfekt i klassrummet.

Jag tyckte ju självklart att det var en riktigt bra idé. Klart jag vill sälja böcker! 😉 Men jag blev nyfiken och undrade varför de ville ha just Drakhornet?

Dels visade det sig läraren själv var en gammal fantasyälskare som gärna såg att fler fick upptäcka denna fantastiska genre. Men det var mer än så. De hade redan fyra klassuppsättningar med ungdomsböcker. Men de handlade alla om ungefär samma sak, ungdomar med trassliga relationer i dagens Sverige. Drakhornet bröt ganska kraftigt mot mallen och var något nytt och annorlunda.

Dessutom visade SO-lärarna intresse då Drakhornet utspelar sig i ett (med några undantag) historiskt korrekt Sverige.  De fantastiska elementen består dessutom i huvudsak av gammal svensk folktro. På så sätt skulle eleverna kunna lära sig både historia, och om gamla myter och väsen, samtidigt som de fick läsa något underhållande. Sedan skadade det inte att boken håller på att läsas in av TPB så att även elever med synskada eller dyslexi kan läsa.

Då skolan beställde från förlaget (mig) kunde jag också ge dem ett pris som var vida bättre än något de kunde fått via Adlibris el dyl. Så nu funderar jag på huruvida jag ska sätta ihop något slags skolpaket och skicka ut reklamblad till Sveriges högstadieskolor. Kanske finns det fler där ute som behöver en klassuppsättning fantasy. Jag säljer dem gärna.

9 reaktioner på ”Sålde klassuppsättning av Drakhornet

 1. Grattis! Det där var verkligen en glad nyhet! Har fått för mig att det verkar vara någon slags ”allmän åsikt” att barn inte ska läsa fantasyböcker i skolorna, för att de innehåller magi och magi ”inte finns i verkligheten”. Hoppas verkligen att fler skolor följer det goda exemplet! 🙂 Barn behöver få läsa annat än diskbänksrealism.

 2. @Sofia: Det kanske är bäst att först höra sig för bland de skolor som ligger i närområdet. Då kan man ju dessutom erbjuda ett författarbesök om de skulle vilja.

  @martha: Jag säljer enstaka ex också. Då gäller det signerade exemplar och kontakten går via min förlagshemsida. Så vill du ha ett eget signerat ex är det bara att titta in. 🙂

 3. Jag vet inte om det finns något register nånstans..? Annars kan du ju besöka alla kommuners hemsidor för där finns skolorna listade.

  Så roligt att de bestämde sig för att köpa in din bok!! Intressant också att få reda på vilka ”tillfälligheter” som kan ligga bakom att boken säljs.

 4. @Frida Skybäck: Kul! Ja. Skolbibliotek är ju ännu en plattform. Och i.o.m. att alla friskolor nu också blivit piskade att skaffa ett rejält skolbibliotek (vilket inte är mer än rätt) så kanske det finns efterfrågan. Får kolla på saken …

  @Helena Milton: Jo, affärerna går hyfsat bra. 🙂 Drakhornet har i alla fall betalat sig själv nu, och alla ytterligare försäljningar kan gå till att betala tvåan, Skogens hjärta.

  Men jag kommer aldrig bli rik på det här. 😉 Ärligt talat skulle det förvåna mig om jag kan lyfta någon lön alls från förlaget inom de närmsta åren. Men det gör mig ingenting. Jag är supernöjd om det hela kan gå runt på nollan. Det innebär ju att jag kan få ut mina böcker på marknaden, utan att det kostar mig mer än nedlagd tid.

  Och det är inte illa. 🙂

  @Vilse: Jag ska nog göra det. Men då kommer omedelbart frågan: Var får man tag i adresser till Sveriges samtliga högstadie- och gymnasieskolor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s