Tramsig radio – nej tack!

Förra veckan blev jag tillfrågad om att vara med i radio. En kanal som skulle sända från förorten där jag bor och ville prata med folk på plats. Den unga reportern hade hittat mig via en gammal blogg. I ett mejl skrev hon att hon hoppades att jag villa komma och ”prata lite” med dem ”om hur livet flyter på”. Lite senare lade hon till: ”inget djupt”.

Jag svarade på mejlet och berättade att jag nog kunde komma, men att jag gärna ville prata om något som intresserar mig. Till exempel den språkliga rikedom som finns i mitt område och om mina böcker som är ett sätt att synliggöra flerspråkighet och stärka små barns olika språk. Jag förstod att det inte var vad programledarna ville, men kände ändå att jag var tvungen att göra ett försök. Hon lovade att kolla med sin producent.

De hörde aldrig av sig och det blev ingen radio för mig.  Av en händelse råkade jag gå förbi en sväng under sändningen och kunde konstatera att det var helt fel forum att prata om barnböcker. Ganska tramsigt och högljutt.

Jag har tidigare skrivit en del om att marknadsföra sig och sina böcker. Man kan ju tycka att radio är ett ypperligt sätt och att det inte spelar någon roll vad man pratar om. Men jag känner ändå att man måste ha något slags integritet. Att prata om vad som helst för att höras är inget som lockar mig. Att göra en kupp på plats och prata om mina böcker fastän reportern är inställd på något annat kändes inte heller rätt.

Så jag konstaterar helt enkelt att andra människor som inte hade en lika tydlig agenda fick tid i radion denna gång, medan jag fortsätter att fundera på nya sätt att nå de grupper som faktiskt kan ha ett intresse av det jag skriver om. Om jag gjorde rätt eller fel val…. det vet jag faktisk inte.

2 reaktioner på ”Tramsig radio – nej tack!

  1. Klart du gjorde rätt. Om du hamnar i ett sammanhang där du inte kan dryfta dina frågor på ett naturligt sätt så är det ju bara slöseri med tid. Bättre att fokusera på det som verkligen ger något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s