Nu finns Drakhornet som talbok!

Jag har ju tidigare berättat att Drakhornet höll på att läsas in som talbok. Nu är arbetet klart. Från och med denna vecka kan alla som har någon form av synskada eller läsproblem låna boken gratis från TPB.

Jag träffade några från TPB på bokmässan, och tydligen går tekniken framåt med stora språng. Om man helst vill ha den i punktskrift kan man få det. Då beställer man bara, så skapar de en punktskriftsbok, bara för dig, och sänder hem den till dig. Sedan är den din. Du behöver inte skicka tillbaka den. Någonsin.

Vad gäller talböcker så är man inte längre begränsad till speciella spelare. Istället kan man tanka ner talboken till sin mobil och lyssna i speciella små apps. Kolla in bilden nedan hur det ser ut när Drakhornet spelas i en smartphone.

Jag har ju spelat in hela Drakhornet som podcast. Vem som helst kan lyssna på den gratis via iTunes, eller annan valfri podcastclient. Och jag har ju undrat hur en professionell inläsare skulle läsa jämfört med mig själv. Nu har jag svaret. Man kan nämligen gå till TPS sida för Drakhornet och provlyssna på en liten textstump.

Känns lite konstigt att höra mina ord i någon annans mun. Men man kan konstatera att han läser mycket snabbare än mig, men lyckas ändå vara tydlig, vilket är imponerande. Däremot kanske jag betonar vissa ord starkare för att ge större eftertänksamhet och kraft till historien. Svårt att avgöra på en så kort testlyssning. Dessutom kanske vana talbokslyssnare vill ha det snabbt, för de orkar inte vänta. Det finns till och med en funktion på apparaterna/appen för att öka hastigheten.

Får se om jag kan beställa hem talboken. TPB har som policy att skicka en skiva till  författaren om man begär det. Ska bli spännande att lyssna.

En reaktion på ”Nu finns Drakhornet som talbok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s