Första recensionen av Skogens hjärta

Så har första recensionen av Skogens hjärta landat. Det känns väldigt skönt att den var så positiv. Visserligen tror och hoppas jag på bra recensioner, då jag tror på mitt material. Jag har ju även fått massor av positiv respons på manuset från mina beta-läsare. Men det är ändå något helt annat när någon man inte känner har läst och uppskattat ens bok.

Jag vet inte om jag är lite konstig. Eller om jag är osvensk. Men jag har aldrig varit så mycket för det där med lagom. Igår skrev Frida ett inlägg om att hon önskade sig lagom recensioner. Vi är nog lite olika som personer. Jag vill inte ha lagom recensioner. Jag vill ha lysande recensioner! Kanske är det både högmodigt och arrogant, men det är vad jag längtar efter.

Jag har märkt att det som ger mig energi och inspiration att skriva är all feedback från läsarna. Skrivandet är visserligen något väldigt personligt och något man gör i enskildhet. Men jag hade aldrig orkat pressa mig till att släppa två böcker inom loppet av ett halvår, om det inte varit för alla läsare som ville veta fortsättningen.

Kanske är det därför jag vill ha lysande recensioner. Så att det sporrar mig vidare mot nya projekt och nya historier.

Eller kanske är jag bara enfaldig. Och osvensk. Och olagom. Men på något sätt trivs jag ganska bra med det.

7 reaktioner på ”Första recensionen av Skogens hjärta

 1. @Frida: Jag förstår vad du menar. Tror jag. 😉 Det glädjer mig också att du är nöjd med de recensioner du fått. Och visst har du helt rätt när du skriver att man inte kan förvänta sig att börja på toppen. Den som förväntar sig något sådant kommer med all sannolikhet att bli djupt besviken.

  Samtidigt… Om man följer bilden du har av att vara en idrottsman i sitt första VM. Kan man räkna med att ta VM-guld omedelbart? Nej knappast. Men kan man tro, hoppas och längta? Ja absolut! Det är ju inte omöjligt. Och det kan ju faktiskt ske!

  Jag tror att vi som författare, och människor, ska våga lyfta blicken. Att vi ska våga tro mer, tro allt, om det vi står i. För det kan ju faktiskt ske.

  Sedan är så klart risken när man hyser sådana förhoppningar att man kan bli grymt besviken. Men hellre hoppas och bli besviken, än att inte hoppas alls.

  (Kanske är jag varken enfaldig, högmodig eller osvensk, kanske är jag bara naiv. 😉 )

  @Kim M Kimselius: Tack Kim. Och vilka fina vitsord du själv hade fått. Grattis! Måste vara en fantastisk känsla att läsa igenom allt det där och se hur många man faktiskt har berört med sina ord. För det är ju i slutändan vad det här handlar om.

  @Johan Lindback: Japp. Recensioner är till själva sin natur subjektiva, då läsningen av en bok är en subjektiv upplevelse. Men man får vara glad för dem där bok och läsare matchade och hoppas att recensionen är välmotiverad oavsett om den är positiv eller negativ.

 2. Grattis!
  Klart att de flesta av oss drömmer om en bra recension, eller om det inte blir något toppbetyg så åtminstone ett välmotiverat betyg. Att en recensent inte tycker om en bok betyder ju definitivt inte att boken faktiskt är dålig, det beror ju helt på vad det är som gör att recensenten inte gillar den.

 3. Hej!

  Grattis till den fina recensionen! Vad roligt att bli recenserad av någon som ”kan” genren.

  Jag blir naturligtvis jätteglad för topprecensioner men vad jag ville få fram med mitt inlägg var att jag känner mig nöjd med de recensioner jag fått, även om några varit mer G och VG än MVG ;-). Jag har insett att det inte finns något man kan göra åt en orättvis recension (t.ex. att man bedöms i fel ”genre”) och att man får vara nöjd så länge man inte blir totalsågad (cynisk?, åh nej, inte alls).

 4. Det låter utmärkt! 🙂

  Det är faktiskt ganska skönt att ta en serie i klump. Så man slipper all väntan och glömmer inte bort några intressanta trådar i berättelsen.

  Samtidigt finansierar jag nästa bok med intäkterna från den förra. Så jag hoppas att inte alla tänker så. 😉

 5. Kul! Jag har ju fortfarande inte lyckats läsa ”Drakhornet”, med tanke på hur långsamt mitt lästempo är just nu och hur många olästa böcker som ligger i bokhyllan just nu så får jag väl skaffa alla böckerna i en klump mär du är på del fem eller så! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s