Att börja om

Jag började skriva på det som skulle bli Alltid du under 2008. Nu är den klar, jag har inget mer att göra med den, förutom att jag hoppas hinna läsa den innan den går i tryck. Det är lite tomt, i nästan fyra år har jag haft ”pappershögen” som ett litet dåligt samvete i mitt liv. Jag har under hela den här tiden velat ha mer tid att skriva, känt att jag borde skriva och att jag kanske hade kunnat göra lite mer. Pappershögen har varit en del av mig, och nu är ”hon” inte det längre. Just nu är det lite konstigt, jag har inget att göra med boken och det är nästan så att jag undrar om det hela är något jag har drömt, kommer det verkligen att bli en bok av den här pappershögen? Dessutom har jag massor av ledig tid som jag inte riktigt vet hur jag ska fylla. (Liten överdrift och halvdåligt ljug).

Ja – men då är det väl bara att skriva på något nytt då? Ja. Jag hade ju börjat men kom av mig pga sjukdom, jobb och en redigeringsvända. Jag har inte riktigt kommit mig för att sätta mig ner och fortsätta.

Det här med att börja med något nytt är olika för alla författare tror jag. Jag har för mig att jag har läst någonstans att t.ex. Mari Jungstedt alltid får en bild i huvudet, just när hon är klar med boken hon har jobbat med. Då får hon upp en idé, en bild och något hon bara måste börja jobba med. Camilla Läckberg berättade i Nyhetsmorgon häromdagen att hon tänker ett bra tag innan hon börjar skriva, att hon funderar i några månader och har lång startsträcka.

Men igår tog jag i alla fall ett steg i rätt riktning. I min vanliga blogg visade jag före- och efterbilder på projektet ”städa arbetsrummet”. Jag dammade, fejade och sorterade även om jag inte nådde hela vägen fram. En jättehög finns kvar att sortera. Funderar på att delegera.


Jag har gjort fysisk plats. Jag har skrivit ett synopsis. Jag har köpt böcker jag behöver för research. Jag har tagit fram kartan över Barcelona, där manus två delvis utspelar sig. Jag tror att det betyder att jag ligger i startgroparna. Det är bara att kavla upp ärmarna och köra!

7 reaktioner på ”Att börja om

  1. Pingback: Ni undrar | Pernilla Alm

  2. Barcelona låter spännande. Har du varit där? Det underlättar :-). I mitt manus utspelar sig endel av handlingen i delar av Grekland. Jag har aldrig varit där så det är mycket googlande :-). Tyvärr kan jag heller inte byta miljön eftersom flera av karaktärerna (måste) ha sitt ursprung därifrån för att historien ska vara trovärdig. Men det roliga är att man lär sig så mycket om ett annat land och är till nytta om jag skulle välja att åka dit någon gång.
    Lycka till med ditt nya projekt!

  3. Vilken härlig känsla det måste vara. Att den där pappershögen faktiskt blir till en bok. Grattis!

    Tänk om jag kunde få lite pli på mig och börja bygga på en egen pappershög. Har gått i startgropen och stampat länge nu.

  4. Låter härligt, blir nästan avundsjuk, fast jag redan håller på med en inspirerande bok :-). Det är väl något med det där när man precis ska gå igång med något nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s