En riktig författarvecka

När jag ser tillbaka på veckan som gått så känner jag mig riktigt nöjd. Och inte främst för att detta var veckan då förlaget chockade mig genom att tapetsera SL-bussarna med min bok och mitt porträtt. Klart att det är kul att de tror så mycket på mig och min bok, och klart att det var coolt att se annonsen (det tyckte inte minst mina barn!), men det jag myser mest åt är att jag denna vecka verkligen fick arbeta som författare.

Som författare är man inte bara den som skriver böcker, som den ljusskygga Babba i Grand final i skojarbranschen, utan också den som representerar dem och hjälper till att marknadsföra dem, som Lillemor Troj i samma bok. Även om jag föredrar att vara Babba så hade jag roligt under veckans två Lillemor-uppdrag.

På torsdagkvällen framträdde jag för första gången på ett bibliotek – Kungsholmens bibliotek i Stockholm. Det var en tapper liten skara som samlats. Tydligen hade jag lite otur, för nio personer var intresserade men hade fått förhinder, men det var ändå en trevlig timme med intresserade åhörare. Jag berättade en del om resan fram till att bli utgiven, ungefär det som jag skrivit om här på Debutantbloggen. Sedan läste jag också två utdrag och berättade mer om min bok. Jag tror att jag lyckades förmedla vad den handlar om utan att avslöja för mycket. Jag avskyr själv spoilers. Tydligen lyckades jag väcka de sju åhörarnas intresse för romanen, för fem av dem gick därifrån med en signerad bok.

På lördagen var det sedan dags att åka till Strängnäs, där jag växte upp, och presentera boken på Erikssons bokhandel. Den här gången hade jag en halvtimme till mitt förfogande. Jag läste två utdrag även där men pratade mer om boken och mindre om mig själv och min resa. Jag virrade till det lite och sa inte allt jag hade tänkt säga och i rätt ordning, men egentligen tror jag att det gick rätt bra. Och den här gången  fick signera sammanlagt 15 böcker, tror jag.

Efteråt fick jag veta att Strängnäs biskop suttit i publiken, och med ens kändes ett av utdragen mindre välvalt. Det innehåller nämligen ungefär lika många svordomar som hela resten av boken. Biskopen köpte inte något ex, om ni undrar. Tur att jag inte läste upp en sexscen också.

   Jag på Erikssons bokhandel i Strängnäs. I förgrunden biskopen i Strängnäs stift. Ser han inte lite arg ut?

Men det bästa på hela veckan var trots allt att jag fick vara Babba också. Jag lyckades ta en dag ledigt från mitt IT-jobb och komma igång med att skriva nästa bok igen. Det blev ingen Stephen King-dag med 2000 ord, inte ens en vanlig Manne Fagerlind-dag med 1500 eller så, men jag fick dyka ner i historien och greps medan jag skrev, kände hur det började pirra i hela kroppen. Det ska nog bli en till roman så småningom.

8 reaktioner på ”En riktig författarvecka

  1. Ping: Tillsammans är man mindre ensam « Debutantbloggen

  2. 🙂 Det skulle bli svårt att skriva böcker om man var tvungen att ta hänsyn till alla biskopar :).
    Fortsätt du och skriv för din egen skull. Var en Babba :).

    • Tja, i ärlighetens namn är jag väl inte så bekymrad över vad biskopen tyckte. Dessutom är han nog tuffare än somliga tror. 🙂 Det var mest lite lustigt att jag hade valt just ett avsnitt fullt med svordomar.

      Men nu ser jag fram emot att mest vara en Babba den närmaste tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s