Gästbloggare: Anna Hansson

Dagens gästbloggare heter Anna Hansson och hon debuterar med boken Dansfeber på Idus förlag. Boken passar barn i åldern 9-12 år.
Maja och hennes kompisar ska äntligen få sätta upp en egen vårshow, men allt går inte som en dans. Deras lärare Sussi får ett jobb som koreograf, och Maja blir kär i vikarien Micke. Men är han inte lite för gammal? Och vad är det för mystiska saker som pågår på teatern? När de är där och tränar på kvällarna hör de konstiga ljud och saker försvinner spårlöst. Spökar det?

Om tre böcker som blev en

Sommaren 2011 skickade jag in ett manus till ett antal förlag. Efter flera nej fick jag till slut ett ja. Pupill förlag ville ge ut min bok som e-bok. Jag blev överlycklig och firade med att skriva en uppföljare.

I februari 2012 kom e-boken Danstävlingen ut. Men jag kunde ändå inte släppa tanken på att få ge ut en ”vanlig” bok. Även om det finns många fördelar med e-böcker och läsplattor så vill jag helst hålla i en bok på riktigt, och jag tror att många känner likadant. Och tänk att få ha en bok man skrivit själv i bokhyllan…

Jag började leta efter förlag att skicka mina manus till, och började samtidigt skriva på en tredje bok i vad jag tyckte skulle bli en serie. Jag hittade Idus förlag. Jag tyckte om deras hemsida, och böckerna de gett ut. Så jag skickade mina två manus dit, och hoppades på att de skulle vilja ge ut båda. Det ville de inte.

Det första manuset var de inte intresserade av eftersom det redan getts ut som e-bok. Det andra manuset ville de däremot ge ut. Men bara om jag tog bort allt som hade med den första boken att göra. Och det var ju en hel del, eftersom det var tänkt att vara en uppföljare.

Men självklart sa jag ja och arbetade igenom manuset så att det inte fanns några spår kvar av den första boken. När jag var färdig med det kom nästa problem.  Manuset var lite för kort, kunde jag göra det längre? Ja, jag hade väl inte så mycket val. Som tur var hade jag planerat manus nr tre i detalj, och dessutom hunnit skriva en del på det. Så jag skyndade mig att skriva färdigt det för att kunna förlänga mitt manus med det. Det var bara det att jag hade kommit på ett så bra slut som jag nu var tvungen att förstöra. Men att lägga till mer text i början hade inte varit någon bra idé, och inte i slutet heller, så jag var tvungen att få det att fungera. Jag skrev om, och skrev, och skrev om, och fick till slut till en bra övergång från slutet till fortsättningen.

Mycket bättre sa förlaget, men skulle jag kunna göra den ännu lite längre? Ja, det kunde jag, genom att låna några favorithändelser från bok nr ett. Och det kändes riktigt skönt att kunna få med dom, att inte behöva slänga bort hela den första boken utan kunna låna lite av det bästa från den.

Det jag hade tänkt mig skulle bli tre böcker slutade alltså som en.

Boken Dansfeber kan provläsas här
http://issuu.com/ulrslo/docs/dansfeber

och kan beställas här:
http://www.zimzalabim.se/dansfeber

7 reaktioner på ”Gästbloggare: Anna Hansson

 1. Pingback:   Dansfeber | Barnboksprat

 2. Jag är verkligen supernöjd med samarbetet med Idus förlag. Jag har ju inte så mycket att jämföra med, men det känns som att jag inte skulle ha kunnat få bättre hjälp med manuset på något annat förlag än vad jag har fått nu. Har du något manus som du funderar på att skicka dit? 🙂

 3. Spännande att höra om samarbetet med Idus bokförlag! Jag vill väldigt gärna veta mer om hur de upplever samarbetet med dem? Sänd gärna en rad på min mail om du vill: lovableblog@gmail.com För övrigt noterar jag din tatuering och tänker direkt på hot rod reunion och annat bilaktigt,,, 🙂 Smashing! Välkommen också till min bok- och bröllopscoutureblogg; Lovable! Hälsningar Helena

 4. Hej!

  Vad kul att få en kommentar! 🙂

  Men jag håller inte med inte att det var en tråkig attityd av förlaget, det var faktiskt ganska många som hade köpt och lånat e-boken. Om det var så många så att det hade påverkat försäljningen vet jag inte, men jag förstår att förlaget ville ge ut något som var nytt.
  Och just då var jag så glad över att jag skulle få ge ut en riktig bok överhuvudtaget att det kändes som att det inte spelade någon roll. Men nu efteråt känns det väldigt bra att jag fick med några av mina favoritdelar från den första boken ändå, jag hade nog saknat dom annars.

  Tack för grattiset! 🙂

  • I så fall måste jag säga grattis ännu en gång, till att din e-bok hos Pupill sålde så pass bra! Trodde inte att det var möjligt i ett så pass e-boksfientligt land som Sverige 🙂 Det gör ju givetvis förlagets agerande betydligt mer förståeligt.

 5. Väldigt tråkig attityd från förlaget att inte vilja ge ut den första boken för att den funnits ute som e-bok. E-boksmarknaden i Sverige är dessvärre väldigt liten, och din försäljning när boken fanns ute hos Pupill skulle nog inte ha påverkat försäljningen av den tryckta boken. Grattis till din debut, dock! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s