Out with the old, in with the new

I förra veckan var jag på möte på Pocketförlaget som kommer att ge ut min debutbok Alltid du i just pocket. När jag fick kontrakt på Alltid du frågade jag etablerade författare om råd och många sa ”Håll på pocketrättigheterna.” Jag förstod inte varför, jag tänkte ”Tänk om ingen vill ge ut min pocket, då är det väl bättre att jag säljer rättigheterna redan nu?” Med sälja rättigheter menar man ”får förskott”. Typ. Så jag behöll inga rättigheter, jag sålde dem direkt till mitt förlag och var nöjd och glad med det. (Det fanns vissa författare som tyckte som jag, som sa att det var bra att passa på). Sedan har jag inte tänkt så mycket på det där med pocketen, jag har vetat att den ska komma ut och jag har tänkt att det är så lång tid kvar tills dess.

Nu under hösten har det känts lite tomt och tyst, min bok är ju gammal vid det här laget. Snart plockas den bort från hyllorna och returneras till förlaget. Out with the old, in with the new.

Men så. I fredags var jag på möte hos Pocketförlaget och plötsligt levde boken igen.  Hon ska få ett lite annorlunda omslag (fint!). Hon ska tryckas i en massa exemplar. Hon ska få extramaterial.  Hon finns!

Och genast kändes allt lite bättre.  Inte gammalt, utgånget och glömt utan nytt, fräscht roligt och bara toppen.

Om Pernilla

Pernilla Alm är lärare och författare. Pernilla debuterade 2012 med relationsromanen "Alltid du" och utkom i augusti 2014 med debattboken "Läxfritt - för en likvärdig skola."
Det här inlägget postades i Alltid du och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Out with the old, in with the new

 1. wpjcvmfwph skriver:

  Pefiqu habonuqe zox vi, uteto asav esaze uxulewanoh, iwomi..

 2. Ulrika skriver:

  Extramaterial alltså! Spännande. Är det du som talar ut bakom kulisserna? 🙂

 3. Katarina skriver:

  Grattis, vad kul. Och vilket intressant inlägg. Alltid kul att få höra hur saker fungerar.

 4. Pernilla skriver:

  Sådana möten går nog ganska olika till men när det gäller omslag så bestämmer förlaget som ger ut boken. Det är så för det allra mesta. (Står i kontrakten). I det här fallet är det Pocketförlaget som ger ut och då är det de som bestämmer. De visade sitt omslagsförslag och undrade vad jag tyckte. Jag gillade. Jag resonerar så här: det finns folk som jobbar med omslag, som har tankar om omslag och som vet saker jag inte vet. Jag låter dem bestämma, det är nog bäst.

 5. Kära Syster skriver:

  Härligt! Bra med en karamell så här när du ju är mitt uppe i nästa projekt. Jag är lite nyfiken på hur ett sådant möte går till, när det pratas omslag till pocket och så: var ditt förlag till exempel också med på mötet?

  /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s