Nytt coachingprogram för ungdomar med författardrömmar

Mitt år som debutant och skribent på www.Debutantbloggen.se snart över. Det jag tar med mig, det som betyder allra mest är de kommentarer jag fått om att jag har inspirerat andra till att ta tag i sina drömmar. Detta har vuxit inom mig den senaste tiden och tagit formen av en konkret idé: Jag vill coacha ungdomar med författardrömmar!

Jag har själv haft mentorer i mitt yrkesliv och vet värdet av att ha någon äldre, mer erfaren bakom ryggen. Jag vill vara den personen för någon eller några. Du får min tid, mitt engagemang och mitt kontaktnät.

Jag får lära mig på vägen vad som behövs, se vad jag själv kan bidra med och inse när jag behöver ta in någon annan. För jag vill hitta sponsorer; författare, lektörer, förlag och företag som sponsrar projektet på olika sätt.

Någon gång ska vi träffas, kanske på en kursgård, men mest kontakt kommer vi ha över nätet. Det betyder också att mycket är öppet för andra att se (och lära sig av).

Allt handlar om att uppmuntra, sprida glädje och utvecklas tillsammans i en liten grupp på kanske fem till femton personer. Hur många det blir beror på hur många som vill vara med.

Jag vill nu be om er hjälp att sprida det här till ungdomar och sponsorer. Dela gärna på Facebook. Vi drar igång i januari 2013.

Sök en plats om du:
Älskar att läsa
Älskar att skriva
Är duktig i svenska
Drömmer om att bli författare
Är mellan 16 – 19 år (på ett ungefär)
Inte har något emot att andra får läsa dina texter och ge feedback på dem (för du förstår att det hjälper dig att utvecklas)
Själv tycker det är roligt att läsa andras texter och berätta vad du tycker om dem (för du förstår att det hjälper dig att utvecklas)

Om projektet:
Du behöver inte betala något, det är gratis
Du bidrar så mycket du hinner och kan
Du binder dig inte till något utan kan hoppa av när som helst
Extra varmt välkommen är du som inte har råd att åka på skrivarläger eller själv betala för kurser

Projektets mål:
Målet är att ge ut en antologi med deltagarnas noveller i slutet av året

Så söker du:
Berätta varför du vill vara med senast den 10/12-12.
Skicka din ansökan till sofia.hallberg@friendshipcalendar.com
Döp mejlet till: Författardrömmar

För sponsorer:
Om du vill sponsra projektet på något sätt är du välkommen att höra av dig. Jag söker lektörer, skrivarhandböcker, coacher och kanske datorer som ändå ska bytas ut hos företag och som kan lånas ut till den som eventuellt behöver det. Vi ska bygga upp en egen hemsida också. Kan du hjälpa till med det mot exponering?

Förslag eller tips som kan gynna projektet tas också emot med tacksamhet och glädje.

Kontaktuppgifter:
sofia.hallberg@friendshipcalendar.com

Jag kommer hålla er uppdaterade om projektet på min hemsida www.sofiahallberg.se

Tycker du att det är tummen upp för ett sådant här initiativ, visa det på Facebook så att ungdomarna och jag hittar varandra.

Nu kör vi!

Vänligen,
Sofia

Ps. Jag kommer självklart inte tjäna några pengar på coachingprogrammet.

18 reaktioner på ”Nytt coachingprogram för ungdomar med författardrömmar

 1. Vilket fantastiskt initiativ! 🙂 Det är precis sånt som behövs för att skapa och hjälpa oupptäckta talanger att nå fram. Jag hoppas verkligen att de som har möjlighet att stötta projektet kommer att göra det. Världen behöver fler eldsjälar som du!

 2. Pingback: Dagens inlägg på Debutantbloggen: Nytt coachingprogram för ungdomar med författardrömmar | sofiahallberg.se

 3. Åh så fint! Hade jag inte varit 22 år och totalt talanglös hade jag definitivt sökt! För författardrömmar har jag, även om det bara är just en dröm.:)

 4. Vad underbart! Jag var verkligen inte förtjust över att vara tonåring. Har aldrig drömt mig tillbaka till den tiden, men detta inlägg fick mig att vilja bli yngre. En hel del yngre!
  Säg bara till om jag kan hjälpa till med något. Har delat inlägget på bloggen och ska dra i lite trådar för tonåringar jag vet gillar att skriva.
  Igen, underbart initiativ! Lycka till!

  • Vet du det var inte jag heller. Det blir bättre, vill man säga.
   Tack snälla för klapp på ryggen. Det här ska vi nog ro i land på ett bra sätt.
   Jag återkommer säkert ang hjälp.
   Tack för erbjudandet. Gulligt av dig att dela också.
   Kram Sofia

 5. Pingback: Mentorprogram efterlyser deltagare « Kusiin Vitamin

 6. Pingback: Coachingprogram för unga med författardrömmar. | Simona Ahrnstedt

 7. Vilket roligt initiativ! Självklart ska jag fundera över om jag kan bidra på något sätt. Men shit vilken grej Sofia, helst vill jag ju vara tonåring och hänga med dig på nätet typ hela tiden. Lycka till med alla förberedelser!

  /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s