I dag händer det!

I dag kommer min bok ut. Jo, det är säkert och sant, i dag kommer Välkommen ut på andra sidan ut i butik och på nätet och allt det som tidigare bara varit mitt är nu allas att ta del av.

Det känns märkligt. Och underbart. Och läskigt. Men mest av allt fint, för det förstår ni ju själva, alla ni som läser den här bloggen, att har man skrivit en bok då vill man få den utgiven. Och nu händer det.

bild(21)

Jag hade kunnat berätta hur mycket som helst bara i det här första inlägget. Om hur det kändes när min förläggare Susanna Romanus på Norstedts ringde, om processen att formge omslaget, om textredigeringen, men jag tänker att vi har ju tid på oss, så i dag nöjer jag mig med att vila i den pirrande glädjen. Det där suget i magen, nästan som när man är kär, och glädjen när en vän som läst före alla andra skickar ett sms och skriver att hon älskar den. Att hon älskar Välkommen ut på andra sidan.

Alla kommer ju inte göra det så klart, älska den alltså, men just i dag, denna första dag när min första bok finns tillgänglig för alla som vill köpa den tänker jag inte på det. Just i dag är det fortfarande smekmånad, allt är vackert och magiskt och Välkommen ut på andra sidan är min bäbis som blivit stor och jag samlar på varenda sekund, vårdar ömt och är så tacksam och glad och stolt att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Så. Om ni vill ha min fina smällkaramell i bokhyllan, tveka inte för gud skull, jag tror och hoppas att ni kommer tycka om den. Vill ni kanske lära känna mig lite bättre innan ni öppnar plånboken, undvika att köpa grisen i säcken så att säga, så häng kvar här ett tag till, onsdag kommer vara min dag under det här året och det ska bli så himla, himla kul. Jag hoppas ni kommer med frågor, kanske önskemål, att ni lägger näsorna i blöt, undrar och funderar, men framförallt hoppas jag så klart att ni läser och att ni följer med oss under det här året.

Nu ska jag slänga in min välpackade väska i en taxi och flyga till Oberhof där det är skidskytte i helgen (ännu ett ämne att behandla längre fram, kanske gömmer sig några skidskyttefans här inne), och under tiden ska Välkommen ut på andra sidan leva sitt eget liv utan mig och glädjen över det hamnar sjukt högt på min personliga topplista.

Kram på er, AnnaMaria

10 reaktioner på ”I dag händer det!

  1. Hej AnnaMaria! Jag instämmer med föregående talare; det ska bli väldigt spännande att få följa dig under ditt debutantår! Vi hörs vidare i cybervärlden! /Helena

  2. Grattis till utgivningen av boken idag. Ska bli väldigt intressant att följa dess väg till verklighet och sedan ute bland boklådorna i denna blogg. Ha det så trevligt i Tyskland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s