Om en ganska härlig förvirring

Oj. Min bok är ute i världen. Jag har sett den själv, i bokhandeln i Jönköping. På nätbokhandlarna. Kompisar skickar mig bilder på boken från bokhandlar ute i landet. Det är hur.coolt.som.helst. Och lite obegripligt. Jag har lite svårt att förstå att det är samma bok, den som jag har skrivit och skrivit på i evigheters evighet i min ensamhet, som nu står och glänser på butikshyllorna med sitt fantastiska omslag. Folk hör av sig och säger att de gillar den! (Folk skriver också att de inte gillar den här och var på nätet, men det försöker jag bara andas igenom. Alla kan inte älska det man gör. Alla kan framförallt inte ha samma humor). Idag fick jag ett mejl som gick ungefär såhär: ”min syster sträckläste din bok och älskade den! Nu väntar hon på nästa!”.

Nästa. Jesus. Jag har inte kunnat skriva på veckor. Jag väntar på recensionerna. Kollar hur det går på adlibris. I skrivande stund ligger min bok på tredje plats på adlibris e-bokstopplista. Yay! Fast den har varit uppe på andra plats. Det är nog inte så mycket för att boken är fantastisk som för att nätbokhandeln har gjort en kampanj och säljer den hiskeligt billigt just nu. Med jag klagar förstås inte, oavsett.

Häromdagen gjorde jag två telefontintervjuer på raken. Den ena var med en lokal blaska och en reporter som jag är bekant med. Den var lätt. Den andra var med en tidning med mycket mera spridning och med en reporter som jag blir starstruck av att bli uppringd av. Den var också förvånansvärt lätt. Medan den pågick. Men sen efteråt sitter man ju ändå där och tänker: vad sa jag egentligen? Vad tänker hon om mig nu? Vad ska folk tänka som läser? Inte för att jag tror att jag sa något konstigt. Men man VET ju aldrig.

Ja, alltså, jag är inne i en ganska förvirrad fas just nu. Jag antar att det är normalt. Jag antar att det går över. Folk kommer att sluta prata om boken. Jag kommer att sluta tänka på boken varje sekund. Men just nu myser jag faktiskt lite i den här förvirringen. Den har ju uppstått av en så alldeles förträfflig anledning. Att jag har skrivit en bok. Som finns i världen. Yay!

Här är min bok i SF-bokhandeln i Göteborg. Tack Cilla och Jon för bilden!

Här är min bok i SF-bokhandeln i Göteborg. Tack Cilla och Jon för bilden!

Det här inlägget postades i Besvärjelser och beskydd, Debut, e-böcker, Maria Friedner. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Om en ganska härlig förvirring

 1. Susanna skriver:

  Åh så kul! Grattis!

  • Maria skriver:

   Tack!

   • Susanna skriver:

    Är inte det helt enkelt det häftigaste som kan hända, inte bara att du har kommit ut med en bok, men att du har din bok på display på SF-bokhandeln? 🙂 Så coolt! (SF-bokhandeln = The Moderskepp, alltings början och slut och även det mittemellan, under och över. På ett ungefär. Utan att överdriva.)

 2. Anna Helgesson skriver:

  Så otroligt roligt! Grattis! Jag kommer läsa den i sommar är min tanke. Har blivit alldeles fångad av bokomslaget. En fullträff om du frågar mig! Hoppas den går upp på första plats snart! 😉

 3. Så härligt! 🙂 Jag var faktiskt inne i min favoritbokhandel och frågade efter din bok nu i veckan. De hade inte fått in den än, de är en väldigt liten bokhandel, och brukar sällan få upp böcker precis på release-dagen, men de sa att den var påväg och lovade att ställa fram den fint när den kom.
  /Liv

  • Maria skriver:

   Å vad roligt! Blir glad över alla ställen som har den, och ännu mer över dem som inte ställer den med ryggen ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s