Det bidde inget inlägg idag

Jag har väldigt svårt att strunta i saker och ting utan jag är en sån där präktig typ som gör det hon säger att hon ska göra, och som håller det hon lovat. För det mesta.

Måndagar är ju mina dagar här på Debutantbloggen men nu är det sommar och semestertider och lite knepigt med uppkoppling osv osv. Fast den ambitiösa kan faktiskt skriva en drös med inlägg och tidsinställa dem. Jag är väl inte ambitiös då. Jag gillar nämligen att vara spontan när jag skriver mina inlägg, fånga en tanke som dyker upp just där och då. Och jag hade en tanke så sent som igår eftermiddag men jag hann inte greppa den ordentligt eftersom jag satt och jobbade med ett manus (inte mitt) precis hela helgen. Agerade sträng redaktör. Så sträng att jag inte hann klart på söndagskvällen (petmoster är mitt andra namn) utan fortsatte att jobba tills jag formligen stöp i säng klockan 5:45. Japp, jag satt alltså hela denna sommarnatt med ett manus som inte ens är mitt (jag kanske är lite ambitiös ändå) och gick och lade mig samtidigt som maken klev upp. Sedan sov jag 2 timmar och fortsatte jobba tills jag blev klar, framåt lunch.

Men då borde jag väl ha hunnit skriva ett blogginlägg, kanske vän av ordning tänker tyst eller t o m högt. Rätt i teorin men i praktiken skulle jag faktiskt duscha tvätta håret smörja in mig, hämta ut ett paket från Adlibris, fylla en av balkongkrukorna med nya blomster (det blev astrar), dammsuga och damma hela lägenheten inklusive bokhyllorna, skura rent badrummet, tvätta, putsa diskbänken och hoarna, betala ett par räkningar, stryka en jättehög, vinna i Wordfeud …

Jag hade även planerat in en liten middagslur men den planen sket sig, jag hade inte tid. För idag är min första semesterdag och det är nu jag ska hinna med allt det där jag aldrig hinner med annars. Författeriet får vänta tills nästa vecka. Då ska jag iväg på rekognosceringsresa (vem sjutton kom på den stavningen?) och insupa atmosfär och inspiration till Bok 2.
Ni kanske undrar om den heter någonting annat än Bok 2? Klart ni undrar, erkänn, och klart den gör. Men se, den hemligheten tänker jag behålla för mig själv.

Eller – skit samma. Ni fick ju inget inlägg idag så jag kompenserar med att avslöja titeln på min kommande, fantastiska  roman, en feelgood historia (surprise, surprise!) som kommer att slå världen (eller åtminstone min mamma) med häpnad:

Croissant till frukost

Japp, så heter den. Och för att kunna uppskatta dess storhet till fullo är det väldigt bra om man läst Solviken innan.
Men nu måste jag gå och lägga mig – man får rynkor av att bara sova 2 timmar på 1,5 dygn. Natti, natti.

2 reaktioner på ”Det bidde inget inlägg idag

    • Titeln fanns där nästan innan jag hade hela berättelsen klar för mig. Och eftersom jag vet vad den handlar om så, ja – den sitter bra i munnen! 🙂 Fast titeln är min och inte Evas – Evas får faktiskt anstränga sig att hitta på egna titlar för sina manus. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s