Det närmaste sommarpratande jag nånsin kommer

I söndags debuterade jag som ”sommarpratare” på Kafé Rotundan i Halmstad. Kafé Rotundan har bara öppet under sommaren och drivs ideellt av Västsvenska Turnerande Sommarteaterns Ungdomssektion. De erbjuder kultur i olika former hela sommaren och jag är själv en trogen besökare. Men nu fick jag för första gången gästa scenen. Det är förresten inte första gången en Debutantbloggare besöker Rotundan. Förra året befann sig Pernilla Alm på scenen ihop med Christoffer Carlsson. Då satt jag själv i publiken, helt ovetande om vem Pernilla Alm var och framför allt helt ovetande om att jag skulle ta över Debutantbloggen efter henne.

130715 002

Jag presenterar min bok.

Jag hade förberett mig ganska noga med en tre sidor lång fusklapp, som jag ändå inte höll mig särskilt noga till när det kom till kritan. Framför allt gick de mycket snabbare än vad jag hade trott. Jag hade siktat på ungefär 45 minuter, men klockade in på en halvtimme. Lite berodde det väl på att jag har en tendens att prata lite för fort ibland, men jag försökte tänka på det och ta det lugn. Som vanligt när man själv står på scen är det omöjlig att avgöra om det gått bra eller inte, men sambon, som var med och fotade, sa att det lät fint och efteråt fick jag några trevliga komplimanger från några i publiken.

130715 014

Så här ser själva Rotundan ut. Ni hittar den mitt i Norre Katts Park.

Jag gjorde också något som jag i vanliga fall brukar undvika, nämligen att läsa högt ur min bok. Jag är inget fan av högläsning på det här sättet, där du bara får höra en liten bit ur en längre text. Jag tycker ofta att det blir tråkigt och lite påtvingar, om det inte är en väldigt duktig uppläsare. Men tydligen är det andra som gillar det så jag får väl öva vidare.

130715 019

Högläsning. Det får vi ta och öva på.

Jag hoppas att jag får möjlighet att gästa Rotundans scen igen nästa år, för det är verkligen ett trevligt ställe.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Det här inlägget postades i Camilla Jönsson, Debut, debutantbloggen, Det går bara inte, Författarframträdanden, Pernilla Alm. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det närmaste sommarpratande jag nånsin kommer

 1. Helena Milton skriver:

  Vad roligt det låter, nästan som sommarpratare i P1 😉
  Jag måste passa på att fråga något som jag undrar över. Dina andra debutantkollegor får gärna också bistå med svar … När du vet att du ska läsa högt ur din bok … Hur väljer du var i boken du ska läsa? Och är det var som helst i boken eller början av ett kapitel, eller? Kanske slutet av ett kapitel?Kriterier för att göra urvalet? Ser mycket fram emot svar.
  Soliga sommarhälsningar!

  • Camilla Jönsson skriver:

   Den här gången valde jag ett kapitel i början av boken (kapitel 4 för att vara exakt). Jag försöker välja ett stycke som inte kräver för mycket förklaringar för att förstås, men där det också händer nåt intressant. Mina kapitel är så korta att det ofta funkar att läsa ett helt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s