Gästbloggare: Olga Fokcha – Kunskap genom Saga!

Jag heter Olga Fokcha och debuterar med barnboken ”Alex och Alice på matteäventyr 2×2” april 2013 på Saga. Jag bor i Lysekil, Västra Götaland, tillsammans med min sambo och sonen Alex 9 år. Sedan 3 år tillbaka jobbar jag som barnboksförfattare och barnboksillustratör. I grunden är jag kulturvetare och ser på människan utifrån omgivningen och miljön. Vi formar varandra på ett omedvetet sätt, om vi börjar inse vikten av våra egna insatser kan vi bidra till en bättre värld. Här vill jag dela med mig av mitt liv som debutant med stora drömmar och ambitioner. Samtidigt förmedla kunskap om att skapa och leda ett bokprojekt.

Författarbild olga amazon

 

Kunskap genom Saga!

Med Saga har jag fått äran att medverka som författare och illustratör och skapa barnböcker som genom sagor förmedlar kunskap till barn.

När jag fick nyheten att den nya skolplanen innebär att barn redan i 3:e klass ska göra nationella proven, samtidigt som kunskapsnivån hos barnen idag är lägre än vad det var för 10 år sedan, insåg jag vikten av mina insatser. Inte bara som förälder för mitt eget barn, men också för andra barn och föräldrar. Här måste jag/vi göra något för att hjälpa barnen att möta kunskapskrav och stärka deras kunskapsnivå. Att arbeta med Saga blev en självklarhet.

Bokomslag

Projektet går ut på att skapa barnböcker som förmedlar kunskap genom saga. Tillsammans med Saga skapar vi barnböcker som är en kombination av en sagobok och lärobok. På så sätt introduceras barnet till komplexa ämnen i sagoform redan i tidig ålder och kan sedan känna igen dem i skolan. Därmed minskas stressen hos barnen att möta kunskapskraven i skolan samtidigt som kunskapnivån stärks.

Idén till barnböckerna föddes när min son började skolan och vi fann att mattematik inte var ett favoritämne. Det var också svårt för honom att ta till sig multiplikationstabellen. Jag ville hjälpa min son, jag ville att han skulle förstå, men saknade bra hjälpmedel. Då skapade jag en egen sagobok som skulle hjälpa honom i läroprocessen på ett lekfullt sätt. Till min glädje tog han till sig den. Och det blev grunden till barnboksserien om Alex och Alice som genom saga lär barnen multiplikationstabellen.

Olga Fokcha

www.sagabooks.se

 

Det här inlägget postades i Böcker, Gästbloggare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s