Inspirerande möten

nu-vill-jag-sjunga-dig-milda-sc3a5ngerI lördags var jag på en litterär salong. Det var duktiga Ewa Åkerlind på Ordberoende förlag som hade bjudit in och så trevligt det var! Opretentiöst och gemytligt. Intressanta diskussioner om att skriva och läsa, spännande författarpresentationer, bl a Linda Olsson som berättade om hur det var att succédebutera vid 57-års ålder (Linda är författare till Nu vill jag sjunga dig milda sånger). Självfallet skvallrade vi lite också, vad vore en litterär salong utan en dos skvaller? Eller omvärldsbevakning, som jag föredrar att kalla det …

Att skriva är som alla vet ett ensamt arbete. Därför blir det extra roligt att då och då träffa likasinnade. Möten som ger energi är bra möten och även om man inte ska förakta värdet av att umgås via nätet kan inget ersätta det fysiska mötet. Någonting händer när vi människor kommer samman under trevliga former; vi utvecklas och inspireras. Jag märker det ständigt i mitt ordinarie arbete, det är därför jag tycker om att jobba med folkbildning.

Jag har ofta tänkt att om jag bodde i ett tjusigt hus som dessutom låg centralt och hade stora sällskapsutrymmen, skulle jag regelbundet bjuda in till litterära aftnar. Det är givetvis helt fel tänkt. Lördagens begivenhet visade med all tydlighet att allt som behövs för en lyckad träff är en bra mix av gäster och tillräckligt många sittplatser. Och så något litet att tugga på och ett par droppar att hälla i glaset. Men det är samtalen som är det primära.

När ni läser detta – om ni gör det innan nästa vecka – befinner jag mig i Israel för jobbets räkning. Resan innebär en annan typ av möten än litterära, men jag ser fram emot dem lika mycket. Det finns så många berättelser som jag inte hört, så många levnadsöden jag inte känner till, platser jag aldrig besökt.
Möten.
Finns bättre inspirationskälla för en författare?
När jag kommer tillbaka ska jag på allvar fundera om inte också jag skulle bjuda in till en litterär salong nästa år. Jag har inte så många sittplatser men golvet är rent och mattorna mjuka.

En reaktion på ”Inspirerande möten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s