Efterspel

Jaha. Då var det över för den här gången. Jag gick i mål i fredags, med ett helt dygn till godo. Och jag kände mig nöjd med att jag klarade det, nöjd med att jag bevisat för mig själv det jag redan visste – min skrivardisciplin när det verkligen gäller är det numera inte mycket fel på. Jag kan hamra ur mig en massa ord även om jag är ganska oinspirerad, bara jag har gett mig 17 på det. Bra att veta i nödsituationer!

Men jag är ju långt ifrån färdig. Den här gången fick jag inte ens tillfredsställelsen att få ett kasst råmanus som går att redigera. Jag har bara början på ett kasst råmanus. Det ger inte riktigt samma lyckokick. Å andra sidan har jag denna insikt: Jag har uppnått ett visst mått av rutin och disciplin i mitt skrivande. (Inte så att jag helt smärtfritt sätter mig varje dag, herregud nej, men de där undanflykterna som funkade så bra förr, de funkar inte längre. För numera vet jag vad som krävs. Och skriver jag inte, så blir det heller ingen bok). Jag kommer alltså att, utan draghjälp av nano, kunna slutföra det här manuset. Det kommer inte att ligga och ruttna bort i min dropbox. Det är en skön insikt.

Nu har jag istället ett lyxproblem att ta ställning till: ska jag arbeta vidare med det här påbörjade råmanuset nu direkt, eller ska jag börja redigera det färdiga råmanus som ligger och väntar, det som är en uppföljare till Besvärjelser och beskydd?

Jag funderar på det lite. Och så tar jag en vecka skrivledigt. Det tycker jag nog ändå att jag har förtjänat. Nu ska jag läsa en bok eller två. Och äta popcorn.  Vi ses nästa tisdag. Då ska jag ha bestämt mig.

2013-11-06 21.00.04-2

En reaktion på ”Efterspel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s