2014: ut med det gamla och in med det nya

…skrevs det igår på den här platsen. Ut med de publicerade och in med nya debutanter, skulle vi vilja ändra det till! För vi tycker inte att det är speciellt gammalt med 1 år. Inte desto mindre är det dags att avtacka de fem som förgyllt debutantbloggen 2013 med tankar och erfarenheter kring sina debuter och sitt skrivande.

Så tack AnnaMaria, Camilla, Annika, Eva och Maria för att vi fått ta del av era ups and downs, och er kämpaglöd och klokskap! Det har givit oss väldigt mycket.

Det innebär även att vi nu tar över debutantbloggen 2014 – fem författar-wannabes som påbörjar den inte helt enkla och okomplicerade resan mot att få se våra förstlingsverk i tryckt skick på bokhandelsdiskar och i webbshoppar. Intresset kring debutantbloggen har växt rejält sen starten 2008, och vi är jätteglad att ha valts ut bland alla de ansökningar som fyllt mailboxen hos våra företrädare. Det är dags för oss att berätta om våra ups and downs i bokbranschen som kommer göra våra liv rätt turbulenta detta år, och göra vårt allra bästa för att förvalta den respekt och status som bloggen har bland läsarna.

Som ni säkert märkt direkt så har vi gjort en smärre uppdatering av utseendet. Men vi lovar – i övrigt kommer livet på Debutantbloggen att vara sig likt föregåenden år.

Vi fem befinner oss i olika stadier av utgivningsprocessen, varav en kommer ut redan imorgon. Här kommer en liten presentation av oss, och vilka veckodagar ni till att börja med kommer att möta oss:

porträtt anna1

Måndagar: Anna Lönnqvist
Född: 1973
Bostadsort: Stockholm
Boktitel: TILLS KÄRLEKEN SKILJER OSS
Genre: Roman, samtida skönlitteratur
Förlag: Ordberoende Förlag
Releasedatum: april

porträtt hanna1

Tisdagar: Hanna Höglund
Född: 1981
Bostadsort: Kungsbacka
Boktitel: LJUS SOM VARIT DOLT
Genre: Ungdomsfantasy
Förlag: Vilse förlag
Releasedatum: 6 september

porträtt johannes1

Onsdagar: Johannes Pinter
Född: 1965
Bostadsort: Stockholm
Boktitel: VACKRA KYRKOR JAG BESÖKT
Genre: skräck
Förlag: Eskapix press
Releasedatum: September

porträtt åsa1

Torsdagar: Åsa Asptjärn
Född: 1972
Bostadsort: Malmö
Boktitel: KONSTEN ATT HA SJUKT LÅGA FÖRVÄNTNINGAR
Genre: Ungdomsbok
förlag: BonnierCarlsen
Releasedatum: 2 januari

porträtt oskar1

Fredagar: Oskar Edvinsson
Född: 1981
Bostadsort: Tävelsås
Boktitel: KLUBB HJÄRTA
Genre: Roman, samtida skönlitteratur
Förlag: Decibel Förlag
Releasedatum: Juni

Vill man läsa mer om oss och våra böcker kan man gå in på respektive författares egen presentationssida som finns länkad högst upp.

Detta kommer att bli ett otroligt roligt och spännande och lite läskigt år, och vi hoppas att ni vill följa oss, läsa om våra bravader, och även kommentera och bli en del av vårt bloggliv. Debutantbloggen är ingenting utan er läsare, eftersom det bland er finns några personer som om exakt ett år kommer att axla vår mantel.

Så häng med, för nu kör vi!

31 reaktioner på ”2014: ut med det gamla och in med det nya

 1. Pingback: Ring in det nya – hej då från oss och gott nytt år! | Debutantbloggen

 2. Jag blir otroligt lässugen när jag läser era profiler och vad ni har skrivit. Det här blir ett år med många böcker att se fram emot och era blogginlägg med reflektioner kring ert skrivande och utgivningsprocesser. Lycka till!

 3. Varmt välkomna alla nya debutantbloggare. Och vilken väldigt snygg hemsida ni har fått till! Jag ser mycket fram emot att läsa om er fortsatta Debutantresa och ska naturligtvis läsa era böcker. Vi ses i cyberspace!

 4. Jag blir otroligt lässugen av att läsa era profiler och om era debutböcker. Det här blir bra! Stort lycka till på er spännande resa 2014. Må drömmar gå i uppfyllelse!

  • Vilken bra inledningsreplik på det nya året: må drömmar gå i uppfyllelse! Tack för den! Och för de positiva orden i övrigt! Kul att du vill hänga med!

 5. Vad snygg bloggen blivit! Här har jag haft vanan att hänga i två år nu och jag har ingen plan på att sluta med det. Grattis till er alla fem, ser mycket fram emot att följa er respektive resa!

  /Anna

  • Kul att du gillar det nya utseendet! Vi är rätt nöjda själva. Och att du vill fortsätta hänga här är väl det bästa betyget vi kan få 🙂

 6. Så spännande att få se alla nya ansikten! Tänk om det vore jag… Ja, just det, jag varken skickade någon ansökan till debutantbloggen eller debuterar – det gjorde jag ju 2013 med Resan till sommaren! 😉
  Jag tycker att det känns så spännande att få ta del av era resor, olika och lika på samma gång. Stort lycka till önskar Anna Helgesson!

 7. Tack alla, era ord värmer! Vi i nya gänget är otroligt taggade och hoppas att bloggen ska få leva vidare och vara samma underbara forum som det varit hittills.

 8. Stort grattis! Jag ser fram emot att följa er här på bloggen! Ser även fram emot att läsa din bok när den kommer ut, Johannes. Eskapix Press är ett härligt förlag! 🙂

  • Tack Lova för varma ord! Och jättekul att du ser fram emot min bok, det gör jag också 🙂 Eskapix press har en mycket intressant profil som det är kul att få vara med och förstärka!

  • Tack! Vad brukar man säga – där det finns Liv finns det hopp. Så vi hoppas att du följer bloggen stadigt under året 🙂

 9. Hej, grattis och välkomna.

  Hurra!
  Önskar er ett fantastiskt år där drömmar går i uppfyllelse.

  Varma lyckönskningar från en Debutantbloggare under 2012 tillika författare till ”Mina fräknar” och nu under 2014 ”Spårvagnen”.

  • Tack Sofia! En följde ju dig och dina våndor och glädjestunder under 2012, hoppas att vi kommer kunna vara lika ärliga och öppenhjärtliga som du var! Lycka till med ”Spårvagnen”, du kanske får möjlighet att berätta lite mer om den här på bloggen vad det lider?

 10. Välkomna alla fem – ska bli så roligt att följa er!
  Debuterade själv förra året … hur låter det så här tjugo minuter in på det nya året? Nåväl – så nu sitter jag delvis med (mitt eget) facit vad gäller att bli publicerad.
  Kul ska det bli i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s